Ταινίες που ίσως και να καθόρισαν την παιδικότητά μας, την αθωότητα, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο ερωτευόμαστε!


Το να μεγαλώνεις στα ‘90s είχε πολλά καλά. Από την μία είχες την κουλτούρα του ’80 να αφουγκραστείς ξανά και ξανά, από την μουσική και τις ταινίες που παιζόντουσαν διαρκώς στην τιβί και το ραδιόφωνο και φυσικά, μετέπειτα, την κυκλοφορία ενός σωρό epic ταινιών. Ταινίες που ίσως και να καθόρισαν την παιδικότητά μας, την αθωότητα, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο ερωτευόμαστε.

Ακόμα και οι πιο ανάλαφρες και χαρούμενες, παιδικές roc-com ή απλά comedy ταινίες είχαν τέτοιο αντίκτυπο στην μετέπειτα κουλτούρα, όχι μόνο του κινηματογράφου, αλλά και σε ένα σωρό χώρους ακόμη.

Μιας λοιπόν, και κάποιοι από εμάς, μεγαλώσαμε με αυτές τις ταινίες, είναι μόλις λογικό να «πρέπει» να… εκπαιδευτούν και οι νεότερες γενιές, μόνο και μόνο για να πάρουν μια μικρή γεύση της θαυμάσιας, νοσταλγικής και αθώας εκείνης δεκαετίας. Αν είσαι και εσύ σ’ αυτή την κατηγορία, επιβάλλεται να δεις τα παρακάτω φιλμ και να νιώσεις και πάλι σαν παιδί!

Mrs. Doubtfire (1993)

Γιατί να την δεις: Πώς είναι οι γονείς όταν χωρίζουν; Κανείς δεν θέλει να βλέπει την οικογένειά του να χωρίζεται στα «δύο», γι’ αυτό και… δημιουργήθηκε η Mrs. Doubtfire. Ξεκαρδιστική, όσο και ρομαντική.

Forrest Gump (1994)

Γιατί να την δεις: Πέρα από το γεγονός ότι αυτή ταινία είναι από τις καλύτερες ερμηνείες του Tom Hanks, θα συνειδητοποιήσεις ότι η ταινία αυτή ήταν «μπροστά». Μιλάει για το bullying που δέχονται οι πιο «διαφορετικοί» άνθρωποι, είτε έχουν κάποιου είδους γενετική πάθηση, είτε όχι. Όλα όμως μπορείς να τα ξεπεράσεις, αν βρεις τον τρόπο.

My Girl (1991)

Γιατί να την δεις: Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι όλοι οι παιδικοί έρωτες. ΟΚ, σχεδόν. Η ταινία πέρα από την αθωότητα της πρώτης αγάπης και της φιλίας, μιλάει και για τον θάνατο, την διαφορετικότητα, την παιδικότητα. Λίγο πολύ όλα.

Dennis the Menace (1993)

Γιατί να την δεις: Όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα Dennis. Και είναι πολύ ωραίο να βλέπεις την αθωότητα αυτού του… μικρού «αγγέλου» να ξεδιπλώνεται μέσα από τις σκανταλιές και γκάφες του που τις οποίες 99% των περιπτώσεων τις επωμίζεται ο γείτονάς του Sam.

Φωτό: Pinterest