5 ταινίες που θα εμπνεύσουν να κάνεις τον κόσμο καλύτερο!


Είτε έχεις παιδιά, είτε ανίψια, μικρά ξαδερφάκια, βαφτιστήρια δεν ξέρω κι εγώ τι, σίγουρα θα σκέφτεσαι σε τι κόσμο μεγαλώνουν. Βασικά, και τίποτα απ’ αυτά να μην έχεις, η σκέψη αυτή είναι ήδη βαθιά ριζωμένη μέσα σου. Μπορεί να σκέφτεσαι, «τώρα εγώ που έχω το smartphone, λάπτοπ, tablet κ.ο.κ και διαβάζω αυτό το άρθρο, κάποιος στον κόσμο πεινάει». Ναι, καλά κάνεις και έχεις αυτή την σκέψη.

Αλλά την ίδια σκέψη δεν έχουν όλοι. Και για αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και για να μάθουν τα παιδιά, τ’ ανίψια, τα ξαδέρφια κ.ο.κ. (ακόμη κι αυτά που δεν έχεις) τι συμβαίνει εκεί έξω, σε αυτό τον σκληρό κι άδικο κόσμο, μια είναι η λύση: οι ταινίες.

Ταινίες ή μάλλον καλύτερα ντοκιμαντέρ που μας ταξιδεύουν σε μέρη του κόσμου, σε πόλεις και πολιτείες και σε πολιτισμούς που δεν ξέρουμε πώς λειτουργούν, πώς είναι η πραγματικότητά τους. Μία που είναι μακριά από το Instagram και το Facebook και τις Kim Kardashian αυτού του κόσμου.

Μέσα απ’ αυτά τα ντοκιμαντέρ λοιπόν, εκπαιδευόμαστε, εμπνεόμαστε και νιώθουμε την ανάγκη τελικά να θέλουμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο, προς το καλύτερο. Μήπως πρέπει;

He Named Me Malala

Το He Named Me Malala λέει την ιστορία ενός κοριτσιού από το Πακιστάν και της μάχης της για εκπαίδευση. Όλα τα παιδιά θα θέλουν να πάνε στο σχολείο μετά απ’ αυτό.

March of the Penguins

Η οδυνηρή ιστορία ενός εντυπωσιακού ντοκιμαντέρ που δείχνει το ταξίδι των πιγκουίνων από την Ανταρκτική. Η δραματική αφήγηση του Morgan Freeman προσθέτει ακόμη περισσότερο συναίσθημα στην ταινία.

Bully

Μια πολύ έντονη και σημαντική αφήγηση σχετικά με το bullying που δέχονται τα παιδιά στα σχολεία. Must-see, μιας και αυτό το θέμα είναι μείζον σε όλο τον κόσμο.

Dancing in Jaffa

Παλαιστίνη-Ισραήλ: Δύο αιώνιοι εχθροί. Πώς αντιμετωπίζουν αυτή την έχθρα τα παιδιά σήμερα; Το ντοκιμαντέρ δείχνει μια όμορφη ιστορία ανάμεσα σε παιδιά από τα δύο κράτη και πώς το έρχονται τελικά κοντά για έναν χορό.

I Am Eleven

Πώς βλέπουν τα πράγματα 11χρονα παιδιά ανά τον κόσμο; Την απάντηση θα βρεις στο εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ!