Όταν ο κινηματογράφος γίνεται γυναικεία υπόθεση


Δεν δικαιολογείται σήμερα να μην υπάρχουν το ίδιο πολλές γυναίκες σε διοικητικές θέσεις, όσο άνδρες. Δεν γίνεται γυναίκες και άνδρες ηθοποιοί να μην πληρώνονται το ίδιο για να κάνουν την ίδια δουλειά. Δεν γίνεται, μια γυναίκα να πρέπει να είναι «σκύλα», στον εργασιακό χώρο και εκτός, μόνο και μόνο για να ακουστεί η γνώμη της.

Οποιουδήποτε είδους ρατσισμός δεν θα έπρεπε να υπάρχει ή τουλάχιστον –και μιλώντας πιο ρεαλιστικά-, δεν θα έπρεπε να τροφοδοτείται με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει τώρα.

Όπως πάντα, τα media, η μόδα, ο κινηματογράφος όλοι αυτοί οι χώροι αποτελούν μέσα που λόγω της ισχύς τους, το μήνυμα θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρο. Τα καλά νέα είναι ότι συμβαίνει αυτό. Και όχι μόνο τώρα που είναι #trending αυτά τα ζητήματα, αλλά από παλιά.

Ολόκληρες ταινίες έχουν βασίσει το σενάριό τους, αλλά και τις ερμηνείες τους, σε δυναμικούς, γυναικείους χαρακτήρες πράγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που δεν φοβούνται να μιλήσουν για το πόσο ισχυρό είναι τελικά το γυναικείο φύλο!

Μερικές από τις απολαυστικές ταινίες του κινηματογράφου επιβεβαιώνουν πόσο badass μπορούν (και είναι) οι γυναίκες.

Heathers

Η απόλυτη καλτ ταινία, στην οποία η Winona Ryder, μια καθόλου συμβατική έφηβη, προσπαθεί να «φέρει κάτω» τους bullies του σχολείου της. Όταν ο σύντροφός της όμως, προσπαθεί να την εκδικηθεί, ο χαρακτήρας της Veronica, αναλαμβάνει μόνη της δράση.

Catwoman

Δουλεύοντας σε μια μεγάλη εταιρία, η Patience Philips ανακαλύπτει το πιο σκοτεινό μυστικό των εργοδοτών της. Στην ανάγκη της για δικαιοσύνη μεταμορφώνεται στην απόλυτη γυναίκα ηρωίδα aka Catwoman!

Kill Bill Vol. 1

Έχοντας επιβιώσει από το πιο τραγικό μακελειό την ημέρα του γάμου της, η Uma Thurman διψάει για εκδίκηση. Μεταμορφώνεται λοιπόν, στην πιο μάχιμη και κουλ δολοφόνο στην ιστορία του σινεμά.

Marie Antoinette

Ας φάει παντεσπάνι όποιος δεν θέλει να δει την εκπληκτική ταινία της Sofia Coppola η οποία σκηνοθετεί την εμβληματική ζωή της βασίλισσας της Γαλλίας Marie Antoinette που έζησε μια πολυτελή ζωή, αλλά τελικά δεν είχε αίσιο τέλος. Και οι γυναίκες ηγέτιδες κάνουν λάθη.

Queen of Katwe

Η Phiona Mutesi, ένα νεαρό κορίτσι από την Ουγκάντα, καταφέρνει να γίνει άσος στο σκάκι με την βοήθεια ενός μέντορα. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, η ταινία παρουσιάζει τις κρίσεις ταυτότητας του κοριτσιού, την πάλη της επιβίωσης και της φτώχειας, ενώ παίρνει μέρος σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς σκακιού.