Περνάνε τα χρόνια. Περνάνε γρήγορα.


Έχει τύχει ποτέ να σκεφτείς ένα σκηνικό από τα «παλιά» και να πεις στον εαυτό σου: «Πότε έγινε αυτό;», κι όταν θυμηθείς πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε να…. φρικάρεις; Εγώ το παθαίνω συνέχεια να ξέρεις. Πολλές φορές όταν κουβεντιάζω με φίλους που κάνουμε παρέα χρόνια μας συμβαίνει συνέχεια αυτό. Να συνειδητοποιήσουμε δηλαδή, ότι κάτι που συνέβη πριν πολλά χρόνια να νομίζαμε ότι έγινε πριν μόλις λίγο καιρό.

Όταν περνάς καλά λένε, συμβαίνει αυτό. Ε, λοιπόν, με τις παρακάτω ταινίες καλά περάσαμε. Ένα 2ωράκι πάνω-κάτω σίγουρα τουλάχιστον! Ταινίες που πήγαν πολύ καλά στα box offices και οι οποίες αυτή τη χρονιά κλείνουν τα 10 χρόνια!

Όταν δεις για ποιες ταινίες μιλάμε, δεν θα το πιστεύεις ότι είναι μόλις μία δεκαετία που έχει περάσει από την ημέρα κυκλοφορίας τους και θα λες «Μα, καλά τώρα δεν βγήκε αυτή;»

Κάπως έτσι… «παγωτό» μείναμε κι εμείς όταν το συνειδητοποιήσαμε και ακόμη περισσότερο σοκ πάθαμε όταν καταλάβαμε πόσο έχουμε μεγαλώσει από τότε…. Ε, τι να κάνεις; Age is just a number.

The Curious Case of Benjamin Button

Ελαφρώς βασισμένο σε short story του F. Scott Fitzgerald, το δράμα αυτό είναι μια ιστορία αγάπης και που δείχνει πώς ένας άνδρας μεγαλώνει αντίστροφα και μια γυναίκα που είναι δίπλα του όλη του τη ζωή. Drama, drama, drama…

The Dark Knight

Η δεύτερη, και κατά γενικότερη ομολογία καλύτερη, ταινία του Christopher Nolan από την τριλογία του Batman προσφέρει μια εκπληκτική ερμηνεία από τον Heath Ledger ως τον vicious Joker, ένας ρόλος που θα του χαρίσει βραβείο Όσκαρ. Μόνο που δεν θα προλάβει να το πιάσει στα χέρια του, μιας και αυτή την ίδια χρονιά ο Ledger απεβίωσε, έχοντας μια μικρή αλλά σημαντική καριέρα στον χρόνο του σινεμά.

In Bruges

H εκπληκτική μαύρη κωμωδία με τους Colin Farrell και Brendan Gleeson σαν δύο Ιρλανδούς hitmen που καταλάθος σκοτώνουν ένα νέο παιδί, έγινε 10! Ο Ralph Fiennes ως το αφεντικό τους είναι όλα τα λεφτά. Αν δεν την έχεις δει ως τώρα, κάντο αμέσως.

Kung Fu Panda

Η πρώτη ταινία του αξιολάτρευτου franchise με τον Jack Black ως τον Po, το τεράστιο πάντα που θέλει να γίνει μάστερ του kung fu έκλεισε 10 χρόνια! O Dustin Hoffman δανείζει την φωνή του ως ο trainer του Po και ο James Hong υποδύεται την κινέζικης καταγωγής χήνα τον Mr. Ping.

Doubt

Εκπληκτικές ερμηνείες από ένα εκπληκτικό και βραβευμένο με Pulitzer θεατρικό που πριν 10 χρόνια μας άφησε όλους με κομμένη την ανάσα, όταν η Meryl Streep υποδύθηκε μια αυστηρή καλόγρια που ξεκινάει μια εκστρατεία εναντίον ενός παπά (Philip Seymour Hoffman), αφού έχει υποψίες ότι έχει σχέση με ένα μαύρο, νεαρό μαθητή.