Μπορεί ο θρυλικός αυτός ηθοποιός να μην ζει πια, αλλά οι ταινίες του θα ζουν για πάντα


Ο κόσμος έχασε ένα θρύλο του σινεμά πριν λίγες ημέρες. Ο Roger Moore δεν κατάφερε να επιβιώσει την (σύντομη) μάχη του με τον καρκίνο. Ο 89χρονος ηθοποιός μπορεί να «έφυγε» από τη ζωή, δεν θα φύγει ποτέ όμως από τις οθόνες μας. Γιατί μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ανατρέξουμε σε κάποια από τις ταινίες του και να απολαύσουμε το μεγαλείο και το καυστικό του χιούμορ, μέσα από τις δουλειές του.

Και αυτή είναι η μαγεία του να είσαι ηθοποιός. Μπορεί να κρύβεται μια ενδόμυχη ματαιοδοξία σε κάθε ηθοποιό, παρόλα αυτά η ιδέα του ότι «ζεις για πάντα» προσωπικά μου ακούγεται πολύ ελκυστική. Θεωρώ λοιπόν, ότι το έργο ενός ηθοποιού για τον λόγο αυτό και μόνο, έχει τεράστια βαρύτητα. Σίγουρα, όταν πρόκειται να μιλήσουμε για μια καριέρα σαν αυτή του Moore τα πράγματα αλλάζουν. Όταν ένας άνθρωπος έχει ήδη «καταγεγραμμένο» στο ιστορικό του ένα ρόλο σαν αυτό του James Bond, τα πράγματα είναι αλλιώς.

Και επειδή ακριβώς το να έχεις υποδυθεί 7 ολόκληρες φορές αυτό τον χαρακτήρα, όσες και ο Sean Connery btw, ακόμη κι αν δεν είσαι ο πιο memorable Βond που έχει υπάρξει, και πάλι η καριέρα σου είναι αδύνατο να μην θεωρηθεί επιτυχημένη. Αλλά νομίζω ότι για τους φαν του James Bond, ο Moore είχε, έχει και θα έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους.

Γι΄αυτούς, για εμάς, για τον Roger αποπιώ σήμερα φόρο τιμής στον θρυλικό αυτό ηθοποιό και στις επτά ταινίες James Bond στις οποίες έχει παίξει. Μήπως να δεις καμία στο Netflix;

Live and Let Die (1973)

7bond_moore_movies_01.JPG

H πρώτη Bond ταινία του Moore διαδραματίζεται στην Νέα Ορλεάνη και την Καραϊβική κάνοντας μια «βουτιά» στην κουλτούρα των βουντού και παρουσιάζοντας το καλύτερο τραγούδι του James Bond, ever!

The Man With the Golden Gun (1974)

7bond_moore_movies_02.JPG

Ο Christopher Lee σαν ο… κακός της υπόθεσης είναι ό,τι καλύτερο. Αυτή την φορά, ο πλανήτης δεν είναι ασφαλής όταν σημαντικές πληροφορίες πάνε στα λάθος χέρια! Ουάου.

The Spy Who Loved Me (1977)

7bond_moore_movies_03.jpg

Από τις καλύτερες ταινίες του Moore ως Bond, εν μέρει λόγω του εμβληματικού «κακού» Jaws αλλά και του theme song "Nobody Does It Better” του Carly Simon.

Moonraker (1979)

7bond_moore_movies_04.JPG

O James Bond πάει στο διάστημα. Χρειάζεται να πω περισσότερα;

For Your Eyes Only (1981)

7bond_moore_movies_05.jpg

Σκαρφαλώνει επικίνδυνα βράχια, ρίχνει αυτοκίνητα μέσα στην θάλασσα, πηγαίνει για σκι. Όλα αυτά σε ταινία του Bond το ’80. It doesn’t get better than this.

Octopussy (1983)

7bond_moore_movies_06.JPG

O τίτλος δεν είναι κι ο πιο πετυχημένος. Ούτε και η ταινία. Αλλά η σκηνή που ο Moore είναι ντυμένος κλόουν, αρκεί για να την δεις.

A View to a Kill (1985)

7bond_moore_movies_07.JPG

Ο Moore ήταν 57 years old όταν είπε «αντίο» στο γνωστό franchise. Αλλά δεν μπορείς να πεις ότι η τελευταία του ταινία σαν James Bond δεν είχε… ενδιαφέρον: Η θεά Grace Jones και ο καταπληκτικός Christopher Walken μαζί με τον Moore αντιμετωπίζουν κάτι Ναζί που κάτι πειράματα κάνουν. Ποιος ξέρει γιατί. Εντάξει, not his best moment, αλλά δεν πειράζει.