Είμαστε για τα καλά μέσα στο φθινόπωρο. Mετά τις τηλεοπτικές κωμωδίες, σειρά παίρνει η δράση και ο τρόμος!



Ο Οκτώβριος φέρνει και τα πρώτα κρύα, τα πρώτα κρύα φέρνουν και νέες τηλεοπτικές σειρές στις οθόνες μας. Δεν χρειάζεται να τo  επαναλάβουμε, δεν βλέπουμε και δεν μπορούμε (και δεν θέλουμε) να βλέπουμε ότι κυκλοφορεί εκεί έξω. Και πιστέψτε μας, η σαπίλα είναι πολλαπλάσια της ποιότητας, όσο και αν τα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα ρίχνουν πολύ κασέρι τα τελευταία χρόνια.

Περνώντας στο genre των νέων sci-fi / horror / action σειρών για το φθινόπωρο (και όχι σειρών που επανέρχονται με νέες σεζόν), οι επιλογές είναι αρκετές και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και άλλους τίτλους (‘Frequency’, ‘Timeless’, ‘StartUp’, ‘Falling Water’).

Με σημαία το ‘Westworld’, η νέα σεζόν ξεκινάει συναρπαστικά, αν και κάποιες από αυτές τις σειρές σίγουρα θα μπουν στην κατηγορία ‘είδα τον πιλότο και μου φτάνει’. 


platform-scifitv-westworld.jpg

{youtube}JctIuZfSsa4{/youtube}

Westworld
Η πολυαναμενόμενη σειρά αυτής της σεζόν, προσπαθώ να καταλάβω προς τι το τρελό αυτό hype. Μάλλον το hype είναι δημιούργημα του ίδιου του δικτύου HBO, ποιος από εμάς άλλωστε να περίμενε πάνω από δύο χρόνια για μία σειρά βασισμένη πάνω σε μία, σχεδόν ξεχασμένη, ταινία του ’70; Πανάκριβη επένδυση για το HBO, με διάσημους συντελεστές και cast, Jonathan Nolan πίσω από το όλο το project (ναι, ο αδελφός του Christopher Nolan), J.J. Abrams στην  εκτελεστική παραγωγή, πρωταγωνιστές όπως Anthony Hopkins και Ed Harris (μεταξύ άλλων), ένα φουτουριστικό sci-fi / western / thriller που εξελίσσεται στο ράντσο Westworld. Το trailer πάντως αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Στον αέρα: 2 Οκτωβρίου, HBO


platform-scifitv-theexorcist.jpg

{youtube}5NH3ffAp9aA{/youtube}

The Exorcist
Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Βγάζω σπυριά με όλα αυτά τα remake, όλα τα based on και τα franchise τελευταία. ‘Ο Εξορκιστής’ σε σειρά; Και που είναι το πρόβλημα; Θα το καταπιούμε και αυτό και μετά από 1-2 επεισόδια, αν δεν μας αρέσει, θα το … ξεράσουμε σαν την Λίντα Μπλερ! Καλές οι πολλές σειρές (και οι superhero ταινίες) αλλά κάπου το όλο πράγμα αποσυντονίζει τους θεατές-καταναλωτές. Θα δούμε τον τηλεοπτικό εξορκιστή με ανοιχτό μυαλό και καμία προκατάληψη, αλλά δύσκολα μπορεί να ακουμπήσει το αυθεντικό. ‘Δύο ιερείς, δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλο και έχουν διαφορετικές πρακτικές και αντιλήψεις, συναντιούνται στο σπίτι της οικογένειας Rance, ένα σπίτι με μυστηριώδεις θορύβους και εφιάλτες…’.

Στον αέρα: 23 Σεπτεμβρίου, FOX


platform-scifitv-lukecage.jpg

{youtube}ytkjQvSk2VA{/youtube}

Luke Cage
Για να δούμε τι ψάρια πιάνει και ο Luke Cage, ο νέος Marvel ήρωας του δικτύου Netflix. Άκρως επιτυχημένες οι δύο πρόσφατες σειρές του Netflix, με ήρωες της Marvel (‘Daredevil’ και ‘Jessica Jones’), δεν σκέφτηκαν και πολύ για τη συνέχεια αυτού του ιδιαίτερου σύμπαντος. Άλλωστε, τον Luke Cage τον είχαμε γνωρίσει σαν κύριο χαρακτήρα, μέσα από τη ‘Jessica Jones’, ελπίζουμε η νέα σειρά να κρατάει τα slow burn noir στοιχεία των προκατόχων. Η δράση πάντα στη Νέα Υόρκη και τα boroughs, ο Luke Cage με την υπερφυσική δύναμη και άφθαρτο δέρμα τα έχει πάρει άσχημα γιατί πήγαν να τον μπλέξουν άδικα, guest εμφανίσεις από artists όπως Charles Bradley, The Delfonics, Method Man, Faith Evans και Raphael Saadiq, έφυγες!

Στον αέρα: 30 Σεπτεμβρίου, NETFLIX


platform-scifitv-quarry.jpg

{youtube}loJxKTCkoTY{/youtube}

Quarry
Προλάβαμε και είδαμε τα τρία πρώτα επεισόδια του ‘Quarry’, η νέα crime / drama σειρά του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη-παραγωγού Greg Yaitanes,  που κουβαλάει πίσω του επιτυχίες όπως ‘Lost’, ‘Banshee’, ‘House’, ‘Prison Break’ κ.α. Α ρε πατρίδα (να πούμε και ένα αστειάκι)! Διασκευή του βιβλίου του Max Allan Collins, σε σενάριο από το δίδυμο των Graham Gordy και Michael D. Fuller (δημιουργοί της μπομπίτσας ‘Rectify’), γενικότερα ένα πολύ σφιχτοδεμένο (και όχι μελάτο) αποτέλεσμα. Με μύστακα αλά Matthew McConaughey, βετεράνος του Βιετνάμ επιστρέφει στο σπίτι του στο Μέμφις to 1972 και τίποτα δεν είναι όπως πριν. Δύσκολα βρίσκει δουλειά, η γυναίκα του τον έχει παρατήσει, όλοι θεωρούν αυτόν και τους ομοίους του κάτι σαν απόκληρους, κάπου ‘χαλάει η δουλειά’…

Στον αέρα: 9 Σεπτεμβρίου, Cinemax


platform-scifitv-dirkgently.jpg

{youtube}Ifk2VRAepyw{/youtube}

Dirk Gentlys Holistic Detective Agency
Wow, αυτή η σειρά ίσως αποτελέσει την έκπληξη της σεζόν. Είμαστε μεγάλοι fan του Elijah Wood και της δουλειάς του μέσα από τη δική του εταιρία παραγωγής, SpectreVision (οκ, κάνει και κάποιες λάθος επιλογές σε ρόλους τελευταία, αλλά ποιος τρελός θα άναβε πράσινο φως για ταινίες όπως 'Ο Λιγδιάρης Στραγγαλιστής;'). Βάλε μέσα ότι η σειρά βασίζεται στο cult ομώνυμο sci-fi detective βιβλίο του Douglas Adams, την εγγύηση ενός BBC, καθώς και νέους ανθρώπους σαν συντελεστές (από τον πρωταγωνιστή Samuel Barnett , μέχρι τον σκηνοθέτη Max Landis), τότε ίσως δούμε κάτι πολύ φρέσκο και ενδιαφέρον. Η σειρά μας εξιστορεί τις περιπέτειες ενός εκκεντρικού detective – χρονοταξιδευτή με το όνομα Dirk Gently (Samuel Barnett), που μαζί με τον βοηθό του (Elijah Wood), λύνουν μυστηριώδεις υποθέσεις.

Στον αέρα: 23 Οκτωβρίου, BBC AMERICA / NETFLIX


platform-scifitv-designated.jpg

{youtube}N_f1v0Nx5Sw{/youtube}

Designated Survivor
Πως θα σας φαινόταν ο Kiefer Sutherland στο ρόλο του Προέδρου των ΗΠΑ; Επιτέλους, ο Jack Bauer δικαιώνεται! Με το γυαλάκι του, έτσι για να δείχνει πιο σοβαρός και οφίσιαλ, ο γερουσιαστής Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) αναλαμβάνει ξαφνικά τη θέση του Προέδρου, σαν ο μοναδικός επιζών (βρισκόταν σε άλλη τοποθεσία σαν designated survivor) μετά από τρομοκρατική επίθεση που εξόντωσε όλους τους άλλους στη γερουσία (μαζί και τον εκλεγμένο Πρόεδρο). Και κάπου εκεί περιπλέκεται το όλο πράγμα, ίσως κάποιοι να ήθελαν τον Tom Kirkman για αυτή τη θέση, για σκοτεινούς και αλλότριους σκοπούς! Σηκωθείτε από ντιβάνια, καναπέδες και όλα τα σχετικά. Έτσι, για να θυμηθούμε λίγο τις μέρες του ‘24’.

Στον αέρα: 21 Σεπτεμβρίου, ABC


platform-scifitv-blackmirror.jpg

{youtube}5mYrWSY6Asg{/youtube}

Black Mirror
Το NETFLIX έδωσε περισσότερα στον πλειστηριασμό και έτσι το αγγλικό παράδοξο με το όνομα ‘Black Mirror’ αλλάζει χέρια, από το Channel 4 μεταφέρεται στις ΗΠΑ. Όπου ‘Black Mirror’, βλέπε μία από τις καλύτερες sci-fi / drama / bizarre σειρές της τελευταίας πενταετίας (κάτι σαν το ‘Twilight Zone’ του σήμερα), με έξι ξεχωριστά επεισόδια-ιστορίες την περίοδο 2011-2013, συν ένα χριστουγεννιάτικο special (κλασικό το επεισόδιο με τον Άγγλο πρωθυπουργό και το … γουρούνι). 12 νέα επεισόδια θα δούμε φέτος και του χρόνου μέσω του NETFLIX, ελπίζουμε οι δημιουργοί να κρατήσουν υψηλά τα στάνταρ και να μην έχουμε να κάνουμε άλλο ένα μέτριο αμερικάνικο remake.

Στον αέρα: 21 Οκτωβρίου, NETFLIX


platform-scifitv-channelzero.jpg

{youtube}n3GPQvNfZd8{/youtube}

{youtube}yrvEJ1ytq3U{/youtube}

Channel Zero
Η γενιά του Reddit και των παράξενων ιντερνετικών forum, διακινεί υπόγεια από χρήστη σε χρήστη μικρές ιστορίες τρόμου, urban legends και παράξενες εικόνες, όλα κάτω από την ονομασία creepypasta (βγαίνει από το copypasta). Και όπως γίνεται σε κάθε youth trend (υπόγειο ή μη), δεν αργεί η μέρα που κάποιος θα το εκμεταλλευτεί. Το creepypasta πουλάει, με το δίκτυο SYFY να έχει ήδη στα σκαριά δύο σεζόν της νέας creepypasta-based σειράς με τίτλο ‘Channel Zero’ (κάθε σεζόν και διαφορετική ιστορία). ‘Τη δεκαετία του '80, ένας παιδοψυχολόγος επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι για να αναζητήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση του δίδυμου αδελφού του και άλλων παιδιών, και ποια η σύνδεση μίας αγαπημένης παιδικής σειράς με τα τραγικά γεγονότα’. Από τις σειρές που περιμένουμε με ανυπομονησία…

Στον αέρα:  11 Οκτωβρίου, SYFY


platform-scifitv-macgyver.jpg

{youtube}PWjVwqNFRVQ{/youtube}

MacGyver
Τώρα αυτό εδώ γιατί μπαίνει στα προτεινόμενα, δεν ξέρουμε. Μάλλον για την καλτιά, προς ενημέρωση-προειδοποίηση των αναγνωστών και μια απλή περιέργεια για το πρώτο επεισόδιο (και μέχρι εκεί…). Φέτος, θα έχουμε και σειρές βασισμένες στα ‘Lethal Weapon’, ‘The Exorcist’, ‘Training Day’ και ‘Van Helsing’, ότι προλάβουμε να αρπάξουμε. Ο νεαρός Angus MacGyver έχει στήσει εταιρία που λύνει και δένει κάτω από τη μύτη της επίσημης κυβέρνησης, εκτελεί άκρως επικίνδυνες αποστολές μαζί με την ομάδα του (να μην μπει και ένας hacker τη σήμερον ημέραν;), χωρίς να ξεχνάμε τα skills στις μονωτικές ταινίες και τα κατσαβίδια, γενικά ‘πιάνουν τα χέρια του’. Τώρα που ξαναβλέπουμε το trailer, όχι!

Στον αέρα: 23 Σεπτεμβρίου, CBS


platform-scifitv-stanagainstevil.jpg

{youtube}7gNpCMy3Hs8{/youtube}

Stan Against Evil
Μας αρέσουν οι τρελές και χύμα κωμωδίες τρόμου, το ‘Stan Against Evil’ φαίνεται να είναι μία τέτοια. Το ‘Ash Vs Evil Dead’ ήταν μία από τις επιτυχίες της περασμένης σεζόν, γιατί να μην ‘πατήσουμε’ λίγο πάνω του και να φτιάξουμε κάτι ανάλογο; Κακία! Μορφή ο John C. McGinley (‘Scrubs’, ‘Platoon’, ‘Point Break’, και δεκάδες άλλοι μικροί και μεγάλοι ρόλοι) στον πρωταγωνιστικό ρόλο ενός συνταξιούχου σερίφη μίας μικρής πόλης της New England (που αλλού;), που τα βάζει με μάγισσες, δαίμονες, ghosts και goblins! Χεράκι στο ‘Stan Against Evil’ έχει βάλει και ο σεναριογράφος-παραγωγός-comedian Dana Gould (‘The Simpsons’, ‘Parks and Recreation’), αναμένουμε με ενδιαφέρον .

Στον αέρα: 2 Νοεμβρίου, IFC