8 από τα πιο hot ονόματα αυτή τη στιγμή στην κωμωδία! Μελίσα Μακκάρθι, δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις στη λίστα!


Μεγάλη η παράδοση των γυναικών κωμικών στην αμερικάνικη τηλεόραση, μας πάει πίσω στα πρώτα ‘χρυσά τηλεοπτικά χρόνια’ της δεκαετίας του ‘50 με τη Λουσίλ Μπολ (τότε που ίσως να μην είχαν γεννηθεί ούτε οι γονείς μας…), μέχρι και τα άλλα ‘χρυσά 80’s’ με τη θρυλική Τζόαν Ρίβερς και τη νεότερη (τότε) Ροζάν Μπαρ, στις Έλεν ΝτιΤζένερις και Γούπι Γκόλντμπεργκ των 90’s.

Σήμερα οι γυναίκες κωμικοί έχουν κατακτήσει τις σκληρές stand up comedy σκηνές και το Χόλυγουντ (με οδηγό την ταινία ‘Bridesmaids’ του 2011), χωρίς να χρειάζεται να αποδεικνύουν τίποτα στους απέναντι (εμάς, τους άνδρες).

platform-funnygirls-amyschumer.jpg

Έιμι Σούμερ
Το πιο hot όνομα στην αμερικάνικη κωμωδία αυτή τη στιγμή! Η Νεοϋορκέζα Έιμι Σούμερ έχει φάει τα νιάτα της στο σανίδι κάθε υπόγειου comedy club του ‘Μεγάλου Μήλου’, με το μεγάλο break να γίνεται πέρσι με την ταινία ‘Κατακούτελα’ (‘Trainwreck’), παρουσιάστρια στα 2015 MTV Movie Awards, αλλά και την εκτόξευση της sketch comedy σειράς που γράφει και πρωταγωνιστεί η ίδια, ‘Inside Amy Schumer’ (Comedy Central). Δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο δρόμο της, καλύτερα κάνε στην άκρη!

Δείτε: Inside Amy Schumer, Κατακούτελα


platform-funnygirls-sarahsilverman.jpg

Σάρα Σίλβερμαν
Βετεράνος στην κωμωδία, η Σάρα Σίλβερμαν ίσως είναι το πρόσωπο που έχει επηρεάσει όσο κανένα άλλο μία ολόκληρη νέα γενιά από comedians. Δεν αφήνει κανένα θέμα ταμπού να πέσει κάτω (θρησκεία, σεξισμός, ρατσισμός), είναι μία κατάσταση ‘love or hate’, ή θα σου αρέσει πολύ ή δεν θα σου αρέσει καθόλου! Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στο κλασικό ‘Saturday Night Live’ και στις σκηνές της Νέας Υόρκης και Βοστόνης, με τα κείμενά της να μην εμφανίζονται τελικά στο διάσημο late night comedy show (cut!). Παραήταν ακραία από τα πρώτα της βήματα μάλλον. Έχει δανείσει τη φωνή της σε πολλές animated σειρές ('Bob’s Burgers', 'Futurama') και έχει παίξει σαν guest σε δεκάδες επίσης σειρές.

Δείτε: The Sarah Silverman Program, Jesus Is Magic, Mr. Show


platform-funnygirls-amypoehler.jpg

Έιμι Πόλερ
Καλή η Σάρα Σίλβερμαν (μόνο καλή;) αλλά αν μιλάμε για το όνομα-συνώνυμο της mainstream επιτυχίας, τότε αυτό είναι της Έιμι Πόλερ. Στα 44 της χρόνια έχει κάνει πράγματα για 10 ζωές και ότι πιάνει στα χέρια της σαν παραγωγός, σεναριογράφος, ηθοποιός, σκηνοθέτης και voice artist, γίνεται χρυσός. Από το Σικάγο στη Νέα Υόρκη και από εκεί στο Λος Άντζελες, την αγαπήσαμε όλοι μέσα από τη σειρά ‘Parks and Recreation’ αλλά και το ‘Saturday Night Live’ για τους (λίγο) πιο ψαγμένους. Μην ξεχνάμε ότι είναι και η φωνή της Χαράς στο animation της χρονιάς, ‘Τα Μυαλά που Κουβαλάς’ (‘Inside Out’). Πριν λίγες μέρες τσίμπησε και ένα βραβείο Emmy για την guest εμφάνισή της στο … ‘Saturday Night Live’.

Δείτε: Parks and Recreation, Welcome to Sweden, Wet Hot American Summer, Sisters


platform-funnygirls-tinafey.jpg

Τίνα Φέι
Από τα βαρβάτα και πολυβραβευμένα ονόματα της κωμωδίας, με ρίζες μάλιστα από την Ελλάδα (το πλήρες όνομά της, Ελίζαμπεθ Σταματίνα Φέι). Όπως η Εϊμι Πόλερ, έτσι και η Τίνα Φέι ασχολείται με πολλά και διάφορα (ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος, voice artist) αλλά ποτέ ‘δεν το χάνει’. Στο βιογραφικό της βρίσκουμε τη δημιουργία από την ίδια της uber επιτυχημένης σειράς ’30 Rock’, καθώς και καθοριστική συμμετοχή στο ‘Saturday Night Live’ show. Φέτος, είναι η δημιουργός της εξίσου επιτυχημένης σειράς ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’ (Netflix) με την Έλι Κέμπερ (δείτε παρακάτω) και συνεχίζει ακάθεκτη (περιττό να πούμε ότι την βλέπουμε και guest παντού, φοβερή στο αυτοσχεδιαστικό ‘Billy on the Street’). Μαζί με την Έϊμι Πόλερ μοιράστηκαν φέτος το βραβείο Emmy σαν ‘Outstanding Guest Actress in a Comedy Series’ (βλέπε ‘Saturday Night Live’).

Δείτε: 30 Rock, Muppets Most Wanted, Sisters, Whiskey Tango Foxtrot


platform-funnygirls-aubreyplaza.jpg

Όμπρεϊ Πλάζα
Όλα τα στοιχήματα στην Όμπρεϊ Πλάζα, το όνομα που θα ‘σκάσει’ το επόμενο διάστημα! Δεν ξέρουμε αν το ‘σκάσει’ σημαίνει και ‘ξεφουσκώσει’, ελπίζουμε πως όχι. Στα 32 της μόλις χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές εξαιρετικές σειρές και ανεξάρτητες ταινίες ('Parks and Recreation', 'Funny People', 'Safety Not Guaranteed', 'Portlandia', 'Ned Rifle', 'Addicted to Fresno'), τραυματικός ρόλος στο ‘Dirty Grandpa’ με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Ζακ Έφρον (ότι χειρότερο, αλλά εισπρακτική επιτυχία), full on εξίσου εισπρακτική επιτυχία και τo (σαχλαμπούχλικο) ‘Mike and Dave Need Wedding Dates’. Αυθεντική κωμική έκφραση, μοιάζει με το girl next door που τα καταφέρνει και φαίνεται ότι περνάει καλά.

Δείτε: Parks and Recreation, Funny People, Safety Not Guaranteed


platform-funnygirls-kristenschaal.jpg

Κρίστεν Σαλ
Από τις μεγάλες σύγχρονες μορφές της oddball κωμωδίας, απολαμβάναμε να βλέπουμε την Κρίστεν Σαλ κάθε βδομάδα μέσα από τη σειρά ‘Last Man on Earth’ (με τον επίσης φοβερό Γουίλ Φόρτε). Χαρακτηριστική φάτσα και νεύρο, έχει δανείσει την επίσης χαρακτηριστική - σαν να έχει ρουφήξει ήλιο - φωνή της σε πολλές animated σειρές και ταινίες ('Bob’s Burgers', 'Toy Story', 'Εγώ ο Απαισιότατος', 'Σρεκ', 'Adventure Time'). Ηθοποιός πραγματικός ελβετικός σουγιάς, δεν θα μας αφήσει ήσυχους για πολλά ακόμα χρόνια.

Δείτε: Last Man on Earth, Flight of the Conchords, 30 Rock


platform-funnygirls-elliekemper.jpg

Έλι Κέμπερ
Μαζί με την Όμπρεϊ Πλάζα, το όνομα που … ‘θα σκάσει’ τηλεοπτικά το 2016! Βέβαια, η Έλι Κέμπερ από το Μιζούρι (κατάγεται μάλιστα από μία από τις πιο πλούσιες οικογένειες της μεσοδυτικής αυτής πολιτείας των ΗΠΑ) έχει δώσει εδώ και χρόνια τα δικά της διαπιστευτήρια πάνω στις stand up comedy σκηνές, εμφανίσεις σε sketch comedy και late night τηλεοπτικά shows και φυσικά μέσα από το ρόλο της στο αμερικάνικο ‘The Office’. Η Έλι Κέμπερ πάντα σου μεταδίδει κάτι θετικό και γλυκό (όχι γλυκανάλατο όμως) και αυτό φαίνεται μέσα από τη σειρά ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’ που πρωταγωνιστεί και απλά σκίζει!

Δείτε: Unbreakable Kimmy Schmidt, The Office, Laggies


platform-funnygirls-broadcity.jpg

Ιλάνα Γκλέιζερ / Άμπι Τζέικομπσον
Βάζουμε τις δύο ηθοποιούς μαζί μιας και είναι το δίδυμο δημιουργών-πρωταγωνιστών της επιτυχημένης σειράς ‘Broad City’. Γνωρίστηκαν στο Upright Citizens Brigade Theatre, μία θεατρική σχολή που έχουν περάσει οι περισσότεροι γνωστοί stand up comedians (και όχι μόνο). Το ‘Broad City’ ανεβαίνει το 2009 καθαρά σαν web σειρά και δεν περνάει απαρατήρητη. Με τη βοήθεια της Έιμι Πόλερ (δείτε παραπάνω) το μεγάλο βήμα γίνεται και το 2014 το ‘Broad City’ γίνεται και τηλεοπτική σειρά μέσα από το Comedy Central. Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο όμορφη και αληθινή τη Νέα Υόρκη (μαζί με το ‘Louie’), μέσα από τις περιπέτειες και καθημερινότητα δύο νεαρών γυναικών, εκεί όταν τα πράγματα αρχίζουν και σοβαρεύουν.

Δείτε: Broad City