Εν αναμονή της ‘Ομάδας Αυτοκτονίας’ στις ελληνικές αίθουσες, ένα break down με τους μοναδικούς χαρακτήρες της DC Comics!


Την πολυαναμενόμενη ταινία ‘Suicide Squad’ (‘Ομάδα Αυτοκτονίας’) της DC Entertainment δεν την έχουμε δει ακόμα, μην λέμε ψέματα. Είναι όμως από τους τίτλους που περιμένουμε με σχετική ανυπομονησία την 25η Αυγούστου στην Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι κριτικές που έχει πάρει μέχρι στιγμής είναι από κακές ως… κακές (τα ίδια να αναμένετε και από τους Έλληνες φιλμοκριτικούς, αυτό είναι δεδομένο εδώ και χρόνια), αλλά σε εμάς δεν λέει κάτι αυτό μιας και η άλλη πρόσφατη ταινία της DC, ‘Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης’, μας άρεσε πολύ. Στο παγκόσμιο Box Office πάντως, η ‘Ομάδα Αυτοκτονίας’ σκίζει κυριολεκτικά!

platform-suicide squad-main 2.jpg

platform-suicide squad-main 3.jpg

Δεν θα μπούμε τώρα στα βαθιά στο σύμπαν ηρώων της DC Comics (όπου DC Comics, ξέρετε οι περισσότεροι, Batman, Superman, Joker, Catwoman, Wonder Woman, The Flash, Green Arrow, Robin κ.α.) γιατί ‘θα χαθεί η μπάλα’ με δεκάδες ονόματα ηρώων, αντιηρώων και κακών, φυλές, τίτλους και ημερομηνίες, αλλά θα επικεντρωθούμε στους χαρακτήρες της ‘Ομάδας Αυτοκτονίας’, όπως θα τους δούμε στο φιλμ του Ντέιβιντ Άγιερ (με πολλούς χαρακτήρες των Task Force X / Suicide Squad κόμικς να μην εμφανίζονται σε αυτό το φιλμ, όπως οι Deathstroke, Captain Cold, King Shark…).

Η ‘Ομάδα Αυτοκτονίας’ είναι μία ομάδα από φυλακισμένους supervillains (οι χειρότεροι των χειρότερων) που προσλαμβάνονται από την κυβέρνηση για να τρέξουν μυστικές αποστολές για τη σωτηρία του κόσμου, με αντάλλαγμα μετέπειτα επιείκεια και την ελευθερία τους. Εμφανίζονται σε κόμικς το 1959 σαν Task Force X, αλλά νομίζουμε το 1987 ήταν η ημερομηνία που γεννήθηκαν-αναβαπτίστηκαν (όπως γίνεται πάντα στον κόσμο των κόμικς) μέσα από τις ιστορίες του John Ostrander. Με δεδομένη την τεράστια επιτυχία της ταινίας μέχρι στιγμής, η DC Comics δεν έχασε την ευκαιρία και ήδη κυκλοφορεί τη νέα σειρά Suicide Squad κόμικς με τίτλο ‘Rebirth’ (όπως και ‘Harley Quinn #1 και άλλα).

Η συνέχεια επί της οθόνης…

platform-suicide squad-main 4.jpg

Amanda Waller
Η σκληρή και αδίστακτη ομοσπονδιακός, υπεύθυνη για το σχέδιο και την ομάδα Suicide Squad, δεν αφήνει κανέναν να μπει ανάμεσά της σε ότι αποφασίζει και διατάσσει.  Πολλές φορές, κινείται στα όρια της νομιμότητας και της παρανομίας, σίγουρα θα τα πήγαινε καλά με τον Μακιαβέλι σαν δίδυμο.

Πρώτη εμφάνιση: Legends #1, 1986
Υπερδυνάμεις: Καμία, αλλά μόνο αδύναμη δεν την λες.
Γνωστή και ως: Τhe Wall, White Queen

platform-suicide squad-amanda waller-1.jpg

platform-suicide squad-amanda waller-2.jpg


Rick Flag
Ο επικεφαλής της Ομάδας Αυτοκτονίας στο τερέν των επιχειρήσεων, πρώην στρατιωτικός,  ακολουθεί τις οδηγίες της Amanda Waller. Δεν είναι κακοποιός όπως οι άλλοι, αλλά ο άνθρωπος που πρέπει κάπως να συντονίσει όλα αυτά τα ‘μπουμπούκια’. Ο Rick Flag έχει και αυτός τα δικά του θέματα, αυτό έλειπε.

Πρώτη εμφάνιση: The Brave and The Bold #25,1959
Δυνατότητες: Δεν έχει υπερδυνάμεις αλλά σαν έμπειρος στρατιωτικός έχει μοναδικά skills στα όπλα και στο τερέν της μάχης.
Γνωστός και ως: Captain Rick Flag Jr.

platform-suicide squad-rick flag-1.jpg

platform-suicide squad-rick flag-2.jpg


The Joker
Ο υπέρτατος κακός της Gotham, προαιώνιος εχθρός του Batman, σίγουρα ένας από τους κλασικότερους και πιο διαχρονικούς χαρακτήρες της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας.  Δεν είναι μέλος της Ομάδας Αυτοκτονίας, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην πλοκή της ταινίας, συνδέοντας τους χαρακτήρες με το γενικότερο σύμπαν της DC Comics. Και εραστής της Harley Quinn φυσικά! Για να δούμε πως … τον παίζει ο Jared Leto!

Πρώτη εμφάνιση: Batman #1, 1940
Δυνατότητες: Σατανικά έξυπνος, gadgets και χημεία.

platform-suicide squad-joker-1.jpg

platform-suicide squad-joker-2.jpg


Harley Quinn
Το απόλυτο pop icon του 2016, η Harley Quinn είναι καλώς ή κακώς το poster girl της νέας εποχής της ‘Ομάδας Αυτοκτονίας’, μέσα από την ταινία και τα δικά της κόμικς. Από τους πιο πρόσφατους χαρακτήρες, δεν άργησε να ξεχωρίσει σαν ερωμένη του Joker, ψυχίατρος στο Arkham Asylum και all round δυναμική και σέξι χαρακτήρας.

Πρώτη εμφάνιση: Batman: The Animated Series #12, 1992
Δυνατότητες: Χειραγώγηση, σωματική δύναμη, ανοσία σε δηλητήρια και τοξίνες.
Γνωστή και ως: Harleen Frances Quinzel

platform-suicide squad-harley quinn-1.jpg

platform-suicide squad-harley quinn-2.jpg


Deadshot
Από τους χαρακτήρες που περιμένουμε να δούμε πως θα εμφανιστούν στο πανί, ο Will Smith που ενσαρκώνει τον Deadshot το ‘έχει χάσει το παιχνίδι’ εδώ και χρόνια, αλλά ίσως αυτός ο ρόλος σημάνει και την επιστροφή του; Και αν μιλάμε για τον Deadshot, ίσως το πιο σημαντικό μέλος της ‘Ομάδας Αυτοκτονίας’ και από τους πιο … ικανούς δολοφόνους εκεί έξω!

Πρώτη εμφάνιση: Batman #59, 1950
Δυνατότητες: Δεν έχει υπερδυνάμεις αλλά ποτέ δεν χάνει το στόχο του (εκτός από μία φορά...).
Γνωστός και ως: Floyd Lawton

platform-suicide squad-deadshot-1.jpg

platform-suicide squad-deadshot-2.jpg


Katana
Ελπίζουμε να μην βρεθείτε ποτέ αντιμέτωποι με το σπαθί της Katana, από μικρή είχε μυηθεί στην τέχνη και τους κώδικες των Σαμουράι! Δεν είναι τυχαίο πως το σπαθί της ονομάζεται Soultaker, εργαλείο θανάτου και εργαλείο που παίρνει κυριολεκτικά μαζί του τις ψυχές των θυμάτων του.

Πρώτη εμφάνιση: The Brave and the Bold #200, 1983
Δυνατότητες: Επικοινωνεί μέσω του σπαθιού της με τα πνεύματα των ανθρώπων που έπεσαν από αυτό.
Γνωστή και ως: Tatsu Yamashiro, Bladerunner

platform-suicide squad-katana-1.jpg

platform-suicide squad-katana-2.jpg


Captain Boomerang
Ο φωνακλάς Αυστραλός που δεν διστάζει να βρίσει και να μεθύσει  όποια ώρα και στιγμή και αυτό δημιουργεί έξτρα προβλήματα σε όλους, ώρες ώρες δυσλειτουργικός ακόμα και σε αυτή την ‘νορμάλ ομάδα’ αντιηρώων και κακών.  Από παλιά παίζει τρελό beef με τον The Flash και αυτό δεν του έχει βγει σε καλό. Το δουλεύει πολύ καλά … το μπούμερανγκ!

Πρώτη εμφάνιση: The Flash #117, 1960
Δυνατότητες: Μάστερ στο χειρισμό μπούμερανγκ και στην κατασκευή gadgets.
Γνωστός και ως: George ‘Digger’ Harkness, Boomerbutt

platform-suicide squad-captain boomerang-1.jpg

platform-suicide squad-captain boomerang-2.jpg


Killer Croc
Αυτός μάλιστα, μπορείς να τον πεις supervillain, κόσμο και κοσμάκη έχει φάει στο πέρασμά του. Με το τζινάκι του, χωρίς t-shirt σαν άλλος κάγκουρας καλοκαιριού, με τα κροκοδείλια … χαρακτηριστικά του. Υπερφυσική δύναμη, ταχύτητα και αντοχή, από croc-παλαιστής σε περιοδεύον τσίρκο εξελίχθηκε σε μέγας κακός (αν και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα bullying στο σχολείο…).

Πρώτη εμφάνιση: Batman #358, 1983 (και σε cameo λίγο πριν στο Detective Comics #523)
Δυνάμεις: Υπερφυσική δύναμη, δυνατότητα επούλωσης τραυμάτων, αναγέννηση  μελών.
Γνωστός και ως: Waylon Jones, King Croc

platform-suicide squad-killer croc-1.jpg

platform-suicide squad-killer croc-2.jpg


El Diablo
Ένας villain που έχει περάσει αρκετές μεταλλάξεις και αλλαγές από το 1970 μέχρι σήμερα. Από τα νέα μέλη της Ομάδας Αυτοκτονίας, δεν μπορείς να πεις ότι τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης όλων. Μέσα στον Chato Santana, αρχηγό σκληρής μεξικάνικης συμμορίας,  κρύβεται μία κατάρα, ένας δαίμονας εκδίκησης και τιμωρίας.

Πρώτη εμφάνιση: All-Star Western #2, 1970
Δυνατότητες: Ελέγχει και γίνεται ένα με τη φωτιά, επικοινωνεί με τα πνεύματα των νεκρών και ‘βλέπει’ τις αμαρτίες μας.
Γνωστός και ως: Chato Santana, Lazarus Lane, Rafael Sandoval

platform-suicide squad-el diablo-1.jpg

platform-suicide squad-el diablo-2.jpg


Enchantress
Για να δούμε πως θα ενσαρκώσει την Enchantress μια μαυροντυμένη και αραχνιασμένη Κάρα Ντελεβίν. H Enchantress είναι μια πραγματική supervillian με υπερδυνάμεις και διπλή προσωπικότητα, δεν μπλέκεις όπως λένε...  Για την ακρίβεια, είναι μία μάγισσα που χειρίζεται κάθε λογής σκοτεινές δυνάμεις, ένας από τους πιο επικίνδυνους χαρακτήρες της DC γενικότερα.

Πρώτη εμφάνιση: Strange Adventures #187, 1966
Δυνάμεις: Μάστερ στο μανιπουλάρισμα, τηλεμεταφορά, περνάει μέσα από τοίχους, ελέγχει και επηρεάζει αντικείμενα και πολλά άλλα.
Γνωστή και ως: June Moone, Soulsinger

platform-suicide squad-enchantress-1.jpg

platform-suicide squad-enchantress-2.jpg


Slipknot
Άλλος ένας πληρωμένος δολοφόνος, που έχει θυσιάσει ακόμα και το ένα του χέρι μετά από μία αποστολή αυτοκτονίας με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν χρειάστηκε πολύ, το χαμένο του χέρι αντικαταστάθηκε από ένα νέο βιονικό, ενώ σαν χημικός ο ίδιος φτιάχνει υλικά που δεν καταστρέφονται με την καμία. Όπως καταλαβαίνετε, τα χέρια του ρίχνουν σχοινιά που δεν κόβονται και καταστρέφονται, έτοιμα να σε τυλίξουν και να σου περιποιηθούν το λαιμό. Στις εικόνες από την ταινία φαίνεται πολύ διαφορετικός από τα κόμικς, αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.

Πρώτη εμφάνιση: Fury of Firestorm #28, 1984
Δυνατότητες: Χημικός μάλαμα, φτιάχνει υλικά που δεν καταστρέφονται.
Γνωστός και ως: Christopher Weiss

platform-suicide squad-slipknot-1.jpg

platform-suicide squad-slipknot-2.jpg