Οι Κυριακές (ή οι Δευτέρες) δεν θα είναι πια οι ίδιες μετά το τέλος του φοβερού Game of Thrones... Αν πάσχεις από σύνδρομο στέρησης, η Ελένη Σπανού σου έχει τις λύσεις!


Τώρα που οι Κυριακές σου έμειναν κενές και δεν έχεις πια να περιμένεις τι θα κάνει ο Snow και η Khaleesi, σου βρήκα τέσσερις σειρές για να αντικαταστήσεις τον εθισμό σου και να περιμένεις στωικά το χειμώνα. It's coming.

Penny Dreadful
"The night is young and full of terrors."

pennydreadful_inside.jpg

Το θαύμα του Showtime, που μπλέκει μια τρομακτική γνωστή μυθολογία στη σκοτεινή και απόκοσμη Βικτωριανή πραγματικότητα, με την Eva Green να είναι καλύτερη από ποτέ. Τέρατα, μάγισσες και ότι δαιμονικό έχει πάρει ποτέ υπόσταση με hunters και ξορκιστές να βρίσκονται σε μόνιμο πόλεμο. Αποτελείται από τρεις ολοκληρωμένες σεζόν που έφτασαν στο τέλος τους αυτό το καλοκαίρι. Θα καλύψει την ανάγκη σου για το υπερφυσικό και τη σκοτεινή μαγεία που άφησε πίσω της η Melisandre.

Vikings
"Chaos is not a pit. Chaos is a ladder."

vikings_inside.jpg

Στο κανάλι History αυτή τη φορά, βρίσκεται ένας κρυμμένος θησαυρός που δεν έχει μόνο απίστευτη σκηνοθεσία, αλλά και ιστορική ακρίβεια. Ακολουθεί τους κατοίκους ενός χωριού των Vikings και την κατηφορική τους πορεία προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Τη σειρά κρατάνε οι φοβεροί ηθοποιοί (εσένα κοιτώ Travis Fimmel), οι σκηνές μάχης και η θρησκευτική πρόκληση ανάμεσα στο χριστιανισμό και τους θεούς της Βαλχάλα. Στο πλάνο είναι μονίμως οι ατελείωτες εκτάσεις της Βόρειας Ιρλανδίας (το ξέρω, καμία σχέση με Σκανδιναβία) ενώ δεν παίρνεις καθόλου γεύση από studio time. Τη σειρά έφτιαξε ο άνθρωπος που δημιούργησε το The Tudors, κι εδώ καταλαβαίνεις το κενό που θα σου καλύψει από το Game of Thrones, άσε που θα βρεις τον καινούριο Tyrion να ακούει στο όνομα Floki, τον οποίο υποδύεται ο τρελούλης Gustaf Skarsgård.

The Shannara Chronicles
"All men must die, but we are not men."

hypablewatch.jpg

Το έπος φαντασίας του Terry Brooks, "Οι Μαγικές Πέτρες των Σανάρα" (από τις εκδόσεις Anubis) πήρε μορφή τηλεοπτικής σειράς από το Mtv και παρέδωσε δέκα πολύ καλοστημένα επεισόδια. Μπορεί να μη φτάνει τον απόηχο του Game of Thrones, και σίγουρα έχει το teen χαρακτηριστικό του καναλιού που το προωθεί, αλλά το κρατά μια υπόθεση που γραφόταν επί χρόνια και μπλέκει ανάμεσα σε ξωτικά, μάγους και δαίμονες (που θυμίζουν orks), ιδανικά να σε ρουφήξουν σε μία ιστορία φαντασίας που θα σε ενθουσιάσει. Η πρωταγωνίστρια θα σου δώσει αυτό που η Khaleesi δεν θα θυσίαζε ποτέ.

Sons of Anarchy
"It's the family's name that lives on. It's all that lives on."

sonsofanarchy_inside.jpg

Αν σου λείπει το οικογενειακό δράμα που παίρνει τις διαστάσεις Σεξπιρικού Άμλετ και οι βίαιες, αιματηρές σκηνές, τότε η λύση είναι το SoA. Μία σειρά που έχει συγκριθεί με το Sopranos και έφτασε να βγάλει εφτά ολόκληρες και άκρως πετυχημένες σεζόν. Ακολουθεί τη ζωή μελών μιας motorcycle λέσχης που τα έσοδα της έρχονται από την παράνομη διακίνηση όπλων. Στην πορεία εμπλέκονται Μεξικάνικα καρτέλ, η IRA του Μπέλφαστ και η ιστορία μιας οικογένειας που κρατά όλη την υπόθεση. Μπορεί να μην έχει θρόνο, αλλά έχει βασιλιά -τον president, έχει υπόσταση, έχει χαρακτήρα, δεν φοβάται να προκαλέσει και παραμένει πιστή σε αυτό που είναι. O Kurt Sutter διασφαλίζει το όραμα του για τη σειρά και την φτάνει μέχρι και το αναπόφευκτο πια τέλος της. Όσοι δεν το έχετε δει, αυτό το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία σας, καθώς του χρόνου μπορεί να φτάσει στις οθόνες μας το prequel της σειράς που θα φέρει τον τίτλο “The First Nine”.

Κείμενο: Ελένη Σπανού (http://overtheplace.wordpress.com/)