Ένα εξωτικό νησί στη Μεσόγειο!


Ένα εξωτικό νησί στη Μεσόγειο!

Κοσμοπολίτικη, με πανέμορφα παραδοσιακά χωριουδάκια, μεσαιωνική ατμόσφαιρα και έντονη νυχτερινή ζωή
που χρωματίζει με δυνατούς ήχους την ήδη εντυπωσιακή παλέτα του υπέροχου αυτού νησιού.

magiorka2.jpg

Το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων νήσων της Ισπανίας κερδίζει ολοένα περισσότερο κοινό κάθε χρόνο και οι λόγοι είναι πολλοί: διαθέτει μερικές από τις καλύτερες ακτές της Μεσογείου, οι τουριστικές υποδομές της καλύπτουν και τα πιο απαιτητικά γούστα, ενώ παράλληλα παρέχει άπειρες επιλογές εστίασης, με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς food & wine προορισμούς. Πάνω απ’ όλα, όμως, η Μαγιόρκα προσφέρεται για ξέφρενες χορευτικές νύχτες και μια πληθώρα live events που συνδυάζουν την ιστορία του νησιού με ευφάνταστη διασκέδαση! Αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ένα κοινό νέων από όλη την Ευρώπη. Και, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχουν πτήσεις με την Aegean, είναι ευκαιρία να το ψάξεις...

Το απόλυτο nightclubbing!

Ένα είναι το μέρος για το καλύτερο νυχτερινό ξεφάντωμα μέχρι το ξημέρωμα: η Palma!

magiorka_titos.jpg

Το Tito’s (photo πάνω) θεωρείται το καλύτερο club του νησιού, μαζεύει πάντα πολύ κόσμο και φιλοξενεί γνωστούς djs με τα beats στην πρώτη γραμμή της κονσόλας. Στην ίδια house/techno/funky/dance μουσική κατάσταση είναι και το Pacha Mallorca. Το Bierkoenig, παρότι ξεκίνησε στοχεύοντας αυστηρά στους γερμανούς τουρίστες, έγινε hot spot για την ξέφρενη διασκέδαση και φυσικά… την άφθονη μπύρα!

Τα καλύτερα μπαρ!

magiorka_barabaco.jpg

Είναι αδιανόητο να πάτε στη Μαγιόρκα και να μην πιείτε ένα κοκτέιλ στο Bar Abaco. Αρκεί ένα κλικ στην ιστοσελίδα του για να πάθετε πλάκα με την αισθητική που παίζει στα όρια της τέχνης και της φαντασίας. Στο Cuba 58 (στην οδό Spania, Carre Monsenyor Palmer, 3) μην σας ξενίσει το μικρό σε διαστάσεις μπαρ. Η βεράντα με τη φαντασμαγορική θέα και τα υπέροχα κοκτέιλ που προσφέρει το έχουν κατατάξει ψηλά στις λίστες με τα καλύτερα σημεία για ποτό στην πόλη. Tο Café Atlantico είναι φημισμένο «κοκτεϊλάδικο», με εξαιρετική ατμόσφαιρα και φοβερές μουσικές. Το Garito Café συγκεντρώνει κυρίως το εναλλακτικό κοινό της πόλης, με μελετημένη afrohouse και deephouse και επίσης μελετημένη μπάρα.

Μουσική-μουσική-μουσική

Η Μαγιόρκα έχει μια ιδιαίτερη παράδοση στη live jazz και blues μουσική. Για τους φίλους του είδους συνίσταται ανεπιφύλακτα το Jazz Voyeur Club στην οδό Carrer d'Apuntadors 5, που διοργανώνει και φεστιβάλ στον χώρο του. Φέτος, το πρόγραμμα ξεκινά από τις 20 Ιουλίου με τον Steve Vai και ολοκληρώνεται στις 17 Αυγούστου. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το Blue Jazz Club με live jazz κυρίως ευρωπαϊκά σχήματα. Στο Bluesville Bar (στην οδό C/Ma des Moro 3) θα ακούσετε κυρίως blues, όπως υποδηλώνει και το όνομα, αλλά και funk και rock σχήματα. Έχετε υπόψη ότι ανοίγει τα μεσάνυχτα και οι μουσικές παίζουν μέχρι το πρωί! Περισσότερα θα βρείτε περπατώντας στα στενά της Παλιάς Πόλης που είναι γεμάτη από μπαρ που συχνά φιλοξενούν από μικρές rock και folk μπάντες μέχρι παραδοσιακά live flamenco σχήματα.

magiorka5.jpg

Ένα νησί γεμάτο αξιοθέατα

Εάν σκέφτεστε ένα ταξίδι στη Μαγιόρκα το καλοκαίρι, οι παραλίες της, τροπικές, μεγάλες ή μικρές, είναι ένας επιπλέον λόγος για να προγραμματίσετε σ’ αυτό το ιδιαίτερο νησί τις καλοκαιρινές σας διακοπές! Το ανάγλυφο του νησιού είναι εντυπωσιακό. Η οροσειρά της Serra Tramuntana, μήκους 100 χιλιομέτρων, φιλοξενεί μικρά παραδοσιακά χωριά με μεσαιωνική αρχιτεκτονική που αξίζει να τα ανακαλύψετε.

magiorka_palmadema.jpg

Η Μαγιόρκα είναι ένα μεγάλο αξιοθέατο από μόνη της και η πρωτεύουσα, η Πάλμα, είναι το διαμάντι της. Σημαντικά αξιοθέατα είναι η κλειστή πλατεία Plaza Major με πολύχρωμα κτίρια, το δημαρχείο της πόλης και η μεγαλύτερη πλατεία Plaza Espana που είναι η αφετηρία του σιδηροδρόμου και των υπεραστικών λεωφορείων. Πολλά καφέ, πολλά μπαρ, πολύς κόσμος, και τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού είναι μέσα στα στενά, το παραθαλάσσιο βουλεβάρτο και την μαρίνα. Πίσω από το γεμάτο ζωντάνια λιμάνι της, βρίσκονται οι παλιές γειτονιές που διατηρούν ακόμη την αίγλη του παρελθόντος. Ο γιγαντιαίος Καθεδρικός (La Seu) βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή της παλιάς πόλης και ο ισπανικός γοτθικός του ρυθμός δεν απέτρεψε τον διάσημο αρχιτέκτονα Antoni Gaudi από το να προσθέσει έστω μερικές από τις δικές του extreme πινελιές κατά τη διάρκεια της αναστήλωσης του ναού το 1901.

Ακριβώς πίσω από τον Καθεδρικό, στην Παλιά Πόλη της Πάλμα θα συναντήσετε έναν λαβύρινθο από στενά δρομάκια που παραπέμπουν στο αραβικό παρελθόν της περιοχής και που είναι γεμάτα από ενδιαφέροντα κτίρια. Τα περισσότερα είναι ιδιωτικά σπίτια που έχουν μετατραπεί σε γκαλερί ή μικρά μουσεία και είναι, βεβαίως, ανοιχτά για το κοινό. Στην περιοχή αυτή, στον δρόμο Calle Serra, βρίσκονται και τα Αραβικά Λουτρά (Banys Arabs). Πρόκειται για ένα μικρό τούβλινο κτίριο, δύο δωματίων, με λουτρά που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Ο χώρος και οι περιφερειακοί κήποι είναι ανοιχτοί όλο τον χρόνο με είσοδο 1,5 ευρώ.

magiorka1.jpg

Το Κάστρο Μπελβέρ (Castell de Bellver) είναι ένα από τα ελάχιστα απολύτως κυκλικά κάστρα της Ευρώπης. Στο παρελθόν λειτουργούσε ως φυλακή, ενώ πλέον στεγάζει το Μουσείο Ιστορίας της πόλης της Μαγιόρκα. Αξίζει να το επισκεφθείτε και για τη μαγευτική θέα του νησιού! Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Es Baluard) στεγάζεται σε ένα φρούριο του 16ου αιώνα, όπου λειτουργούν και εργαστήρια για νέους καλλιτέχνες που θέλουν να δοκιμάσουν νέες και εναλλακτικές τεχνικές. Μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο με τα λεωφορεία 1, 2, 3, 5, 7 και 46, και την πολιτιστική γραμμή 50.

Πάμε εκδρομή;

Εκτός από την Πάλμα που είναι και το μέρος όπου χτυπά δυνατά η καρδιά της Μαγιόρκας, το νησί προτείνεται και για υπέροχες εκδρομές. Μια χαρακτηριστική ημερήσια εκδρομή είναι από την Πάλμα στο Σόγιερ (Soller) ένα χωριό στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Η καλύτερη διαδρομή είναι με το τρένο, που αναχωρεί από τον κεντρικό σταθμό της Πάλμα, στην Placa Espana. Το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από 1,5 ώρα και είναι ευκαιρία να απολαύσετε τα πανέμορφα τοπία. Φτάνοντας στο Σόγιερ θα αλλάξετε μεταφορικό μέσο και θα πάρετε το ιστορικό τραμ που θα σας μεταφέρει στο λιμάνι του χωριού. Τα τραμ έχουν δρομολόγια κάθε ώρα από 07:00 μέχρι 20:00. Αν θέλετε να αποφύγετε το τραμ υπάρχει και η επιλογή του ταξί για τα σχεδόν 5 χιλιόμετρα της απόστασης.

magiorka_caves.jpg

Μια άλλη ενδιαφέρουσα εκδρομή είναι στην ανατολική πλευρά του νησιού, στο Porto Cristo. Εκεί βρίσκονται τα Σπήλαια του Δράκου (Caves of Drac), που διαθέτουν μια από τις μεγαλύτερες υπόγειες λίμνες του κόσμου! Δυνατότητα πρόσβασης έχετε με λεωφορεία όχι μόνο από την Πάλμα, αλλά από οποιοδήποτε σημείο του νησιού (σ.σ. το οδικό δίκτυο του νησιού είναι υποδειγματικό).

Εάν επισκεφθείτε τη Μαγιόρκα για καλοκαιρινές διακοπές, οφείλετε στον εαυτό σας να πάτε στο Porto Cristo, αφού εκεί βρίσκεται μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου! Η Valldemossa είναι στην καρδιά της Serra de Tramuntana είναι το ομορφότερο ορεινό χωριό του νησιού. Με μεσαιωνική ατμόσφαιρα και λουλουδάτες προσόψεις, μοιάζει να αιωρείται πάνω από ένα λόφο κατάφυτο από κυπαρίσσια και αμπελώνες. Η Alcudia ή αλλιώς η Πάλμα του Βορρά φημίζεται για τις τεράστιες αμμώδεις ακτές, μήκους δεκάδων χιλιομέτρων. Αξίζει να επισκεφθείτε και την παλιά πόλη που περιβάλλεται από τείχη και μοιάζει πολύ στην παλαιά πόλη της Ρόδου.

magiorka4.jpg

Ταξίδεψε τώρα!

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείς τη Μαγιόρκα είναι από την άνοιξη μέχρι τον Σεπτέμβρη, εφόσον το κλίμα είναι μεσογειακό, περίπου σαν το ελληνικό! Μπορείς να κλείσεις σήμερα κιόλας τα εισιτήριά σου με την Aegean στο el.aegeanair.com - χρησιμοποιώντας την κάρτα σου δεν έχεις επιπλέον χρεώσεις. Με το Low Fare Calendar της Aegean, μπορείς να οργανώσεις το ταξίδι σου, επιλέγοντας οικονομικά εισιτήρια την εποχή που επιθυμείς να ταξιδέψεις!

Τα δρομολόγια


Από την Αθήνα προς Μαγιόρκα υπάρχει μία πτήση την εβδομάδα με την Aegean.

Βρες ξενοδοχείο

Από την ιστοσελίδα της Aegean μπορείς ταυτόχρονα να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι σου και να κερδίσεις επιπλέον μίλια εξαργύρωσης για κρατήσεις ξενοδοχείου!

Πώς θα πας από το αεροδρόμιο στην πόλη

Το αεροδρόμιο Palma de Mallorca (γνωστό και ως Sant Joan Airport) βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάλμα, συνεπώς η πρόσβαση είναι γρήγορη και άνετη. Το Palma Metro εξυπηρετεί εννέα σταθμούς στην πόλη και λειτουργεί από τις 06.15 πμ έως τις 23.00 μμ. Τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι ανά 15’ από τις 06.00 πμ έως τη 01.00 πμ τον χειμώνα και έως τις 2.15 πμ τους θερινούς μήνες. Για την Πάλμα το εισιτήριο κοστίζει 1.85 ευρώ.