Και όμως, η είδηση δεν είναι από το Κουλούρι


Και όμως, η είδηση δεν είναι από το Κουλούρι

 

Το όνομα του είναι Aitabdel Salem, είναι κάτοικος Νέας Υόρκης και άθελα του έγινε πρωταγωνιστής σε μια από τις πιο κωμικοτραγικές ιστορίες που έχουμε διαβάσει τελευταία.

 

Ο Salem λοιπόν είχε μπει στην διαβόητη φυλακή Rikers Island τον Νοέμβριο του 2014 και έμεινε εκεί μέχρι τον Απρίλιο του 2015, παρόλο που το ποσό της εγγύησης του ήταν μόλις... 2 δολάρια.

 

Δεν ήταν βέβαια έτσι τα πράγματα εξ αρχής, καθώς όταν είχε φυλακιστεί, η εγγύηση του ήταν 25.000 δολάρια για επίθεση σε αστυνομικό της Νέας Υόρκης. Η αιτία για τη σύλληψη του ήταν πως είχε κλέψει ένα ρούχο από κατάστημα γνωστής εταιρείας ενδυμάτων.

 

Χωρίς όμως να το ξέρει είχε σταθεί τυχερός, μιας και ο δημόσιος κατήγορος δεν μπορούσε να στήσει το κατηγορητήριο εναντίον του για αυτό το διάστημα. Κάτι που σημαίνει πως έμενε φυλακισμένος μονάχα για δυο μικροαδικήματα. Τα οποία είχαν εγγύηση το προαναφερθέν ποσό των 2 δολαρίων.

 

Ο Salem βέβαια κατηγορεί (δικαίως) τον δικηγόρο του για το όλο μπλέξιμο, μιας και όπως λέει δεν ενημερώθηκε ποτέ πως υπήρχαν τέτοιες εξελίξεις στην υπόθεση του. Ως αποτέλεσμα έχασε την προγραμματισμένη ακρόαση του στο δικαστήριο και κατηγορήθηκε εκ νέου.

 

Βέβαια ο Salem τελικά όχι μόνο δεν γλύτωσε, αλλά η κατάσταση του χειροτέρεψε. Οι αρχές τον ξαναέκλεισαν στη φυλακή για την απουσία του από την ακρόαση, ενώ η εγγύση του για την υπόθεση της επίθεσης στον αστυνομικό αυξήθηκε στα 30.000.

 

Μακροπρόθεσμα ο άνδρας θα βρισκόταν πίσω από τα σίδερα όπως και να χε. Όμως το γεγονός παραμένει πως πέρασε πέντε μήνες από τη ζωή του φυλακισμένος, ενώ θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

 

{youtube}bVRjBdMjyJ0{/youtube}