Όταν το προφανές είναι καλύτερο από την φαντασία


 

Όταν το προφανές είναι καλύτερο από την φαντασία

 

To να φτιάξεις ένα brand εύηχο και αναγνωρίσιμο μπορεί να πάρει χρόνο κι άπειρες ώρες brain storming, και πάλι να μην καταλήξεις πουθενά. 

 

Παρακάτω, όμως, θα βρεις περιπτώσεις από ονόματα μεγάλων εταιριών, τα οποία γεννήθηκαν μέσα σε ένα λεπτό και είναι εμπνευσμένα από πράγματα τόσο απλά και προφανή που καταλήγουν πιο ευφάνταστα απ' το οτιδήποτε. 

 

Απλώς εμπνευσμένο από το όνομα του ιδρυτή της Αdolf "Adi" Dasslier. 

 

adidas-logo.jpg

Το αρχικό όνομα της εταιρίας ήταν Cadabra.com. Οι υπεύθυνοι το άλλαξαν γιατί ήθελαν κάτι που να συμβολίζει τις... μεγαλύτερες πωλήσεις που θα ερχόντουσαν. Μεγάλες σαν τον Αμαζόνιο.

 

amazon-logo.jpg

Στην Ιαπωνία, η λέξη Atari  χρησιμοποιείται στο Γιαπωνέζικο παιχνίδι Go και λέγεται από τον παίκτη όταν είναι έτοιμος να «φάει» και το τελευταίο πιόνι του αντιπάλου του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρησιμοποιείτε και το «ματ» στο σκάκι.

 

atari-logo.jpg

Αυτή είναι η λατινική εκδοχή του επιθέτου του ιδιοκτήτη της Audi, Αugust Horch. Αναγκάστηκε να... εφεύρει αυτή την ονομασία αφού είχε ήδη μια άλλη εταιρία με το κανονικό του όνομα.

 

audi-logo.jpg

 

 

Το όνομα του ιδρυτή, Shojiro Ishibashi, αν μεταφραστεί στα Αγγλικά σημαίνει bridge of stone, δηλαδή «γέφυρα φτιαγμένη από πέτρα».

 

bridgestone-logo.jpg

 

Eδώ τα πράγματα είναι απλά. Η πρώτη εκδοχή του διάσημη αναψυκτικoύ περιείχε φύλλα από το φυτό coca και καρπούς από koka...

 

coca-cola-logo.jpg

Η εταιρία πίσω από το μεγάλο site δημοπρασιών ονομάζεται Echo Bay Technology. Αναγκάστηκαν να ονομάσουν το site τους απλά Ebay, όταν ανακάλυψαν ότι το domain echobay ήταν ήδη πιασμένο.

 

ebay-logo.jpg

 

Πρόκειται για έναν συνδυασμό των αρχικών του ονόματος του ιδρυτής του, Ingvar Kamprad, και του χωριού στο οποίο μεγάλωσε και το οποίο ονομάζεται Elmtaryd Agunnaryd.

 

ikea-logo.jpg

 

 

Οι Κορεάτες έβαλαν λίγη φαντασία παραπάνω. Αν τη μεταφράσεις στα Αγγλικά, η λέξη ΚΙΑ σημαίνει, rising from Asia, με άλλα λόγια αυτό που θα ανατείλει από την Ασία.

 

kia-logo.jpg

 

Από τον συνδυασμό των ονομάτων των ιδρυτών της, Harold "Matt" Matson και Εlliot Handler.

 

mattel-logo.jpg

 

Η διάσημη εταιρία παπουτσιών πήρε το όνομα της από την αρχαία Ελληνίδα Θεά της Νίκης, Νίκη...

 

nike-logo.jpg

 

Μια μικρή παραλλαγή της Ιαπωνικής λέξης Nintendou που σημαίνει "entrusted heaven", δηλαδή «ο παράδεισος που εμπιστεύεσαι».

 

nintendo-logo.jpg

Εμπνευσμένο από την μικρή Φιλανδική πόλη Nokia, γνωστή για την μεγάλη παραγωγή της σε ξυλεία. 

 

nokia-logo.jpg

 

Όταν χωνεύουμε ο οργανισμός μας παράγει ένα ένζυμο που στα Αγγλικά ονομάζεται Pepsi. 

 

pepsi-logo.jpg

 

 

Φόρος τιμής σε έναν από τους χαρακτήρες του βιβλίου του Herman Melville, Moby Dick.

 

 

 

starbugs-logo.gif

 

 

 

O ιδρυτής της Virgin, Richard Branson, διάλεξε αυτό το όνομα μέσα σε μια στιγμή όταν ένας καλός του φίλος, με το οποίον συζητούσε για την εταιρία, του είπε πως είναι και οι δυο τους «παρθένοι (virgins) σε ότι έχει να κάνει με την επιχειρηματικότητα».

 

virgin-logo.jpg

 

Ο ιδιοκτήτης, Dave Thomas, ονόμασε την εταιρία του από το όνομα της κόρης του Μelinda, την οποία φώναζαν εν συντομία Wendy.  Μάλλον την βλέπουμε και στο logo...

 

wendys-logo.jpg