Όπου Winds of Winter το καινούργιο βιβλίο του George RR Martin


Όπου Winds of Winter το καινούργιο βιβλίο του George RR Martin

 

Ο μύθος ήθελε το νέο κεφάλαιο στη σειρά βιβλίων A Song of Ice and Fire (των οποίων η μεταφορά στη μικρή οθόνη είναι το λαοφιλέστατο Game of Thrones) να προορίζεται για κυκλοφορία προς τα τέλη του 2016 με τα μέσα του 2017, όμως φαίνεται πως αυτή τη φορά ο συγγραφέας τους, George RR Martin, βάλθηκε να μας εκπλήξει ευχάριστα.

Η αχτίδα φωτός σχετικά με το θρυλικό βιβλίο έρχεται από την Πολωνία, όπου ο γνωστός μεταφραστής της χώρας Michał Jakuszewski ειδοποιήθηκε από τον εκδοτικό οίκο με τον οποίο συνεργάζεται να μην κλείσει το πρόγραμμα του για το τέλος του έτους, μιας και θα έχει να μεταφράσει το Winds of Winter!

Αν η πληροφορία είναι αληθής αυτό σημαίνει ότι το βιβλίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο "χτενίσματος" και των μικροδιορθώσεων, αν πρόκειται να έχει σταλθεί στους μεταφραστές ανά τον κόσμο μέχρι το τέλος του έτους.

Μετά από αυτό βέβαια πρέπει να εκτυπωθεί και να κανονιστεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του, όμως αυτή η πληροφορία δείχνει ότι είμαστε επιτέλους κοντά στο να πιάσουμε στα χέρια μας ένα βιβλίο που παρέμενε αστικός θρύλος, μετά από συνεχόμενς παρατάσεις και αναβολές. Δεν είναι άλλωστε ψέμα ότι ο George RR Martin είχε κάποτε προβλέψει πως θα είχε ολοκληρώσει την σειρά των A Song of Ice and Fire πίσω στο 1998!