Ποιος θα ανέβει στην κορυφή;



Τα Βραβεία Βιβλίου δημιουργήθηκαν από τα Public για να δώσουν «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε (2014).

O καθένας από εμάς ανάλογα με το τι βιβλία διαβάζει μπορεί να ψηφίσει μέσα από δέκα διαφορετικές κατηγορίες. Η διαδικασία της ψηφοφορίας, πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από το παρόν microsite και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.
1η φάση έως 24 Απριλίου:

Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίου μέσα από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.

2η φάση:

Τα Public ανακοινώνουν, με αλφαβητική σειρά, τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης. Οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την παραπάνω λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία. Στη δεύτερη και τελική φάση έχουν όλοι ξανά το δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία.

Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και τους αναγνώστες. Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή απονομής θα ανακοινωθούν από τα Public αρχές Μαΐου.

Οι κατηγορίες:

    -Ελληνικό Μυθιστόρημα - Διήγημα
    -Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα – Διήγημα
    -Ξενόγλωσσο Μυθιστόρημα - Διήγημα
    -Ελληνικό Non-Fiction (Δοκίμιο, Έρευνα, Βιογραφία, Μαρτυρία)
    -Ελληνική Ποίηση
    -Ελληνική Παιδική λογοτεχνία
    -Ελληνική Εφηβική λογοτεχνία
    -Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
    -Τέχνες (ελληνικά βιβλία αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, εικαστικών, μουσικής, θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, φωτογραφίας και κόμικς)
    -Κατηγορία «έκπληξη»: «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας».

Βραβεία εκτός ψηφοφορίας κοινού

Παράλληλα θα υπάρξουν και 2 βραβεία που θα αναδειχθούν από επιτροπή και αυτά είναι Εκδοτικό Αποτύπωμα & Εξώφυλλο της χρονιάς, ενώ θα υπάρξει και το βραβείο των Βιβλιοπωλείων Public, όπου θα ψηφίσουν όλοι οι βιβλιοπώλες των καταστημάτων Public.

 

Συνοπτικοί Όροι Συμμετοχής στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015