Κάθε βδομάδα το Youth Platform σας προσφέρει βιβλία. Συνεχίζουμε με το "Capoeira-Ο χορός της ελευθερίας"


Το platform.gr σας προσφέρει τρία (3) βιβλία του "Capoeira-Ο χορός της ελευθερίας"


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι είναι η Capoeira;
Πώς δημιουργήθηκε;
Ποιες είναι οι τεχνικές της;
Πώς μπορεί να τις εκτελέσει κανείς;
Όλα αυτά -και πολλά άλλα- περιγράφονται στις γραμμές αυτού του βιβλίου, το οποίο αποτελεί μια ευκαιρία για να γνωρίσει ο αναγνώστης την υπέροχη εξωτική τέχνη της Capoeira.
Οι δούλοι οι οποίοι εργάζονταν στις φυτείες της Βραζιλίας, χρησιμοποιούσαν την Capoeira για να αμύνονται. Εξαιτίας της απαγόρευσής της από τους Πορτογάλους αποικιοκράτες, οι capoeiristas εξασκούσαν την τέχνη τους με μυστικό τρόπο, συνήθως προσποιούμενοι ότι χορεύουν ένα μυστηριώδη χορό.
Όλοι μπορούν να ασχοληθούν στην πράξη με την Capoeira, από τη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη ηλικία. Ίσως να μην καταφέρεις να "περπατάς" με τα χέρια. Ωστόσο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις απλούστερες τεχνικές και, με αυτό τον τρόπο, να συναρπάσεις τους γύρω σου. Όλες οι βασικές τεχνικές της Capoeira -τόσο οι απλές όσο και οι σύνθετες- περιγράφονται λεπτομερώς σε αυτό το βιβλίο. Τα σχέδια και η χρήση απλής γλώσσας βοηθούν τον αναγνώστη ώστε να τις κατανοήσει και να τις εκτελέσει, χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα ή δυσκολίες.
Ντύσου κατάλληλα, άνοιξε το βιβλίο, άκουσε όποιο είδος μουσικής σε ευχαριστεί και άρχισε να χορεύεις. Volta Do Munto, λοιπόν. Ας ξεκινήσει ο χορός!

Δηλώστε συμμετοχή!

Για να δηλώσετε συμμετοχή κάντε share το άρθρο στο Facebook και στείλτε μας email με θέμα "Διαγωνισμός βιβλίου Capoeira" καθώς και τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας) στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 21/11 στις 16.00 και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email.
Καλή επιτυχία!!

 

capoeira exof.jpg