Διάβασε το νέο βιβλίο της Σάλα Σίμουκα


 

Διάβασε το νέο βιβλίο της Σάλα Σίμουκα

 

Επιτέλους, ήρθε το δεύτερο μέρος της πολυσυζημένης τριλογίας της Χιονάτης που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις. Μπες λοιπόν κι εσύ στην μυστηριώδη πραγματικότητα της Xιονάτης Άντερσον και λύσε μαζί της όλα τα σκοτεινά αινίγματα που συναντάει στον δρόμο της...

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι που είχε ένα μυστικό.

Η Χιονάτη Άντερσον ταξιδεύει στην Πράγα, που ασφυκτιά μέσα στην υγρή ζέστη του καλοκαιριού. Τη μοναξιά και την ησυχία όμως που αποζητά θα τη διακόψει μια μυστηριώδης νεαρή γυναίκα, η Λένκα, που ισχυρίζεται ότι είναι… αδελφή της. 

Προσπαθώντας να ξεδιαλύνει το παλιό, ξεχασμένο μυστικό της οικογένειάς της, η Χιονάτη θα μπλέξει με μια παράξενη αίρεση, που αποδεικνύεται θανάσιμα επικίνδυνη. Και έτσι, με την ανάσα του θανάτου να την πλησιάζει, θα ψάξει την απάντηση στα στενά δρομάκια και τα νεκροταφεία της παλιάς Πράγας. 

Ποιον όμως μπορεί να εμπιστευτεί, αφού κανενός οι προθέσεις δε δείχνουν καθαρές και λευκές σαν το χιόνι;

 

Ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο που μεταφράζεται σε 46 χώρες.

 

Σάλα Σίμουκα

Η τριλογία της Χιονάτης

Λευκή σαν το χιόνι

 

Μετάφραση: Μαρία Μαρτζούκου

 

Σειρά: Βιβλία για νέους

(Εξώφυλλο: Μαλακό, Σχήμα: 14 x 20,5

Σελίδες: 240, ISBN: 978-960-566-753-5, Τιμή: 12,20 €)

 

Κυκλοφορεί ακόμα

Κόκκινη σαν το αίμα

 

Ετοιμάζεται

Μαύρη σαν τον έβενο (Άνοιξη 2015)

 

Η Σάλα Σίμουκα είναι συγγραφέας και μεταφράστρια από το Τάμπερε της Φινλανδίας. Έχει γράψει μυθιστορήματα και μια συλλογή διηγημάτων για νέους και έχει μεταφράσει πεζογραφία για νέους και ενηλίκους, παιδικά βιβλία και θεατρικά έργα. Γράφει βιβλιοκριτική σε εφημερίδες και περιοδικά της χώρας της, ενώ εργάζεται και για το λογοτεχνικό περιοδικό για νέους Lukufiilis. To 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Τοπέλιους για τα μυθιστορήματά της Jäljellä (Κανένα ίχνος) και Toisaalla (Αλλού). Η Τριλογία της Χιονάτης αποτελεί παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο που μεταφράζεται σε 40 χώρες.

 

 

 

Μια συναρπαστική τριλογία από μια εξαιρετικά ταλαντούχα συγγραφέα. Χάρη στον δυναμισμό και τη στιβαρότητα της γραφής της, η Σίμουκα μπορεί να σταθεί επάξια πλάι στα μεγάλα ονόματα των σκανδιναβικών θρίλερ, όπως επίσης και η ηρωίδα της… Βασισμένη στα παραμύθια, η συγγραφέας φτιάχνει ιστορίες που εγείρουν ηθικά ζητήματα χωρίς να καταφεύγει σε ευκολίες. Ένα κομψοτέχνημα, μια τέλεια συγγραφική χιονονιφάδα που λαμποκοπά μαγεία.

 

7535_566.jpg