Στο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο


 

Στο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

 

Αφιερωμένο στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του μεγάλου έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη, είναι το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που φιλοξενείται από τις 5 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση εικαστικών έργων του ποιητή, όπου θα παρουσιαστεί το  πολυσήμαντο συγγραφικό  έργο του Νάνου Βαλαωρίτη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

 

Φέτος εγκαινιάζεται η συνεργασία του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε μια προσπάθεια ανανέωσης και μετεξέλιξης του Φεστιβάλ Βιβλίου σε Φεστιβάλ Πολιτισμού και φόρουμ ανοιχτού διαλόγου για όλες τις τέχνες. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται ,το μουσικό φεστιβάλ «Athens Gardens Festival», στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, από την Παρασκευή 12 έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

 

Στο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου παρουσιάζουν επίσης  το έργο και τις δράσεις τους, εκτός από τους εκδοτικούς οίκους,: το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, o Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου Βόρειας Ελλάδας, η Εφημερίδα των Συντακτών, η Athens Voice και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ.

 

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ φιλοξενούνται επίσης  ποικίλες εκδηλώσεις όπως, αφιερώματα, θεατρικά αναλόγια, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά.

 

Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου, συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.

 

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Περισσότερες πληροφορίες στο Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου www.sekb.gr

 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο, 18:00 – 23:00

 

Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα, 10:30 - 23:00

 

thumbnail.jpg