Φέτος, το ελληνικό doodle ταξιδεύει στην γνωστή πόλη για τον Παγκόσμιο Τελικό


Ο Παγκόσμιος Τελικός του Red Bull Doodle Art* θα πραγματοποιηθεί στο San Francisco και τα αριστουργήματα των νέων καλλιτεχνών θα αναβιώσουν σε μία ολοκληρωτικά νέα πραγματικότητα στην τρίτη διάσταση! Όσοι λατρεύουν την τέχνη μπορούν κυριολεκτικά να πουν μέσα στο έργο και να το ζήσουν με ένα καινοτόμο και καταιγιστικό τρόπο!

Περισσότεροι από 40.000 φοιτητές από πάνω από 40 χώρες παρουσίασαν ανά την υφήλιο το ταλέντο τους στους εθνικούς διαγωνισμούς. Οι 47 νικητές θα συναντηθούν στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Doodle Art 2017 στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του San Francisco που θα διεξαχθεί 21 με 24 Ιουνίου.

Ανάμεσα τους είναι φυσικά και ο Ανδρέας Διαμαντής που δημιούργησε για τον Εθνικό Τελικό ένα έργο γεμάτο δράση, τόλμη, μουσική και ενέργεια, απεικονίζοντας ανάμεσα σε πολλά άλλα, ακόμα και τον Felix Baumgartner - τον άνθρωπο που έκανε άλμα ρεκόρ από τη στρατόσφαιρα το 2012.

Το Red Bull Doodle Art διοργανώνεται για τρίτη φορά σε παγκόσμια εμβέλεια και οι νικητές της κάθε χώρας θα συναντηθούν στην Πανεπιστημιακή Ακαδημία Καλών Τεχνών, όπου εισηγητές θα τους εξηγήσουν πως μπορούν να εφαρμόσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες στην τρισδιάστατη απεικόνιση και στη συνέχεια θα κάνουν το τελευταίο καλλιτεχνικό τους δημιούργημα, ζωγραφίζοντάς το σε 3D!

doodleart_redbull_01.jpg

Ο παγκόσμιος νικητής του Red Bull Doodle Art 2017 θα επιλεγεί από μια επίλεκτη κριτική επιτροπή και θα ανακοινωθεί στις 24 Ιουνίου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Παγκόσμιας VR Αίθουσας Τέχνης. Εκεί θα εκτεθούν και τα τελικά δημιουργήματα και οι λάτρεις της τέχνης από όλο τον κόσμο, θα μπορούν να νιώσουν την απόλυτη εμπειρία των doodle στην εικονική πραγματικότητα!

doodleart_redbull_02.jpg

Μπορείς και εσύ να ζήσεις να έχεις πρόσβαση στην VR Αίθουσα Τέχνης μέσα από το redbulldoodleart.com.    

Καλή επιτυχία Ανδρέα!

 

* Τι είναι το doodle;

Ένα αόριστο σχέδιο το οποίο γίνεται την ώρα που το μυαλό του καλλιτέχνη είναι απασχολημένο με κάτι άλλο.

* Τι είναι το Red Bull Doodle Art;

Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός σκίτσου που έδωσε την ευκαιρία σε φοιτητές από όλο τον κόσμο να μετατρέψουν την έμπνευση και τη φαντασία τους σε τέχνη.

Φέτος, πάνω από 40,000 φοιτητές από περισσότερα από 1,000 πανεπιστήμια σε 40+ χώρες συμμετείχαν στο Red Bull Doodle Art.

Ένας doodler από κάθε χώρα που συμμετέχει, θα παραβρεθεί στον Παγκόσμιο Τελικό στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του San Francisco για να διαγωνιστεί με φοιτητές από όλο τον κόσμο! Το doodle που θα νικήσει σε κάθε χώρα, θα παρουσιαστεί στην Παγκόσμια Εικονική Γκαλερί. Ο παγκόσμιος νικητής θα ανακηρυχθεί από τους κριτές και θα κριθεί βάσει στυλ και δημιουργικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Τελικού, μπες στο www.redbulldoodleart.com.