Με ελεύθερη είσοδο, από 16 έως 23 Μαρτίου


Με ελεύθερη είσοδο, από 16 έως 23 Μαρτίου

 

a piece of space

Ποιος είναι ο χώρος μου; Οι διαστάσεις του; Πόσο δικός μου είναι τελικά; Ποιες είναι οι ιδιοκτησίες μου και ποια τα όρια μου; Πόσο ρευστά είναι αυτά τα όρια; Πόσο μου ανήκει το σπίτι μου; Μου ανήκουν οι καθημερινές μου διαδρομές; Ποιες είναι οι παράμετροι που διαμορφώνουν το χώρο μου; Ο χρόνος, εγώ, οι άλλοι. Όταν εκλείπουν τα απτά όρια πόσο ρευστός είναι ο προσωπικός χώρος;

 

Πως μπορεί η τέχνη σε συνδυασμό με την τεχνολογία να απεικονίσουν τη λεπτή ισορροπία αυτής της ρευστότητας; Τα έργα της έκθεσης, μελετώντας τις πτυχές που μεταβάλλουν τον προσωπικό μας χώρο στην πόλη, επιχειρούν να αποτυπώσουν και να ορίσουν τη σημασία του. Προσεγγίζουν τις κοινωνικές και χωρικές διεκδικήσεις, τις συνειδητές και ασυνείδητες κατακτήσεις του ατόμου μέσα στην πόλη.

 

Στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Πολιτιστική Διαχείριση» του Παντείου Πανεπιστημίου, η Ραφαέλα Καραγιάννη και η Αναστασία Τερζίδου, συνδιοργανώνουν μια έκθεση ψηφιακών τεχνών που μελετά τη διάδραση μεταξύ δημιουργού,έργου και κοινού. Η έκθεση είναι μικρής κλίμακας και αποτελείται από πρωτότυπα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν ως κύριο μέσο έκφρασης του τα ψηφιακά μέσα, γράφουν δημιουργικό κώδικα, δημιουργούν διαδραστικές εγκαταστάσεις και video art προβολές.

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Κυριακή Γονή, Αθηνά Κανελλοπούλου, Γιάννης, Κρανιδιώτης, Λουκάς Μεσσηνέζης, Βασίλης Ψαρράς

 

Σύλληψη, επιμέλεια & παραγωγή: Ραφαέλα Καραγιάννη και Αναστασία Τερζίδου

 

Οπτική ταυτότητα Έκθεσης: Γιώργος Καλοφωλιάς

 

 

Η έκθεση θα βιντεοσκοπείται.

 

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στις 19.30

Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 16 Μαρτίου – Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 17.00 - 21.00, Σαββατοκύριακο 13.00 – 21.00

Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5 

Είσοδος ελεύθερη