Λίγα Λόγια για τις νέες λειτουργίες της Τεχνόπολης


"Το 19ο αιώνα ο χώρος αυτός έδινε το φώς του σε όλη την Αθήνα. Σήμερα φωτίζεται ο ίδιος, αξιοποιώντας επιτυχώς ευρωπαϊκούς πόρους, και φιλοδοξεί να στείλει ένα δυνατό μήνυμα στην πόλη: "Ελάτε να γυρίσουμε τους διακόπτες μας στο ON!". Στο ΟΝ της δουλειάς, της δημιουργίας, της φαντασίας, της συνεργασίας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, της καλύτερης ζωής. Ελάτε να φωτίσουμε μαζί την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - Technopolis City of Athens και φωτισμένη να σηματοδοτεί την ενέργεια αυτής της πόλης. Θα εγκαινιάσουμε το Παρατηρητήριο, το ψηλότερο κτίριο μας με πανοραμική θέα και πληροφορίες για την πόλη, θα παίξουμε στο Skywalk, ένα μοναδικό χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά και εφήβους, θα γνωρίσουμε τις αίθουσ...ες της Τεχνόπολης με τις νέες δυνατότητές τους, και θα διασκεδάσουμε με αγαπημένες μπάντες και djs! SWITCH ON λοιπόν, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στην #Τεχνόπολη"!

Το Δελτίο Τύπου που είχαμε λάβει μας προσκαλούσε την Πέμπτη 3 Μαρτίου στην Τεχνόπολη. Με μεγάλη περιέργεια βρεθήκαμε στον γνώριμο μας πια χώρο για να παρακολουθήσουμε το event. Δύο ιστορικά τοπόσημα της πόλης, δύο αεριοφυλάκια του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας γέμισαν με φως! Από τις 6 το απόγευμα, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ήρθαν στη μεγάλη γιορτή της Τεχνόπολης, συμμετέχοντας στο πλούσιο πρόγραμμα της βραδιάς. Το 19ο αιώνα ο χώρος αυτός έδινε το φώς του σε όλη την Αθήνα. Χτες φωτίστηκε ο ίδιος, σηματοδοτώντας την ενέργεια της πόλης.

Λίγο μετά τις 20:00, η υπεύθυνη του τομέα Εκδηλώσεων της Τεχνόπολης, Άννα Γάγγα, καλωσόρισε τον κόσμο: «Το σπίτι μας, η Τεχνόπολη, δεν φωταγωγείται απλά. Απόψε, ένα ακόμα όνειρο γίνεται για εμάς πραγματικότητα και πιστεύουμε ότι αφορά όλους τους πολίτες της Αθήνας. Το φως, είμαστε όλοι όσοι τολμάμε τα τελευταία πέντε χρόνια και σήμερα ακόμα να οραματιζόμαστε  και να δημιουργούμε».

 

SWITCH ON2 .jpg



Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης, Κωστής Μπιτζάνης: «Η σημερινή μέρα είναι ένας ακόμη σημαντικός σταθμός σε μία πορεία που έχει χαράξει η Τεχνόπολη από το 2011. Σήμερα γυρνάμε τους διακόπτες στο ΟΝ, παίρνουμε και δίνουμε ενέργεια, συνεχίζουμε την πορεία μας στέλνοντας ένα φωτεινό μήνυμα δημιουργίας και αισιοδοξίας και κάνοντας μία μεγάλη ευχή: Να συνδεθεί το σημερινό συμβολικό SWITCH_ON με καλύτερες μέρες για την πόλη μας και τη χώρα».

Στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος πραγματοποίησε το συμβολικό Switch On ξεκινώντας από τον Πύργο του Νέου Υδαταερίου και καταλήγοντας στο Αεριοφυλάκιο 3: «Μια νέα εποχή ξεκινά απόψε για την Αθήνα, για την Τεχνόπολη. Πατώντας γερά στη βιομηχανική της ιστορία αλλά με το βλέμμα και τα προγράμματα που υλοποιούνται να κοιτούν το μέλλον, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γίνεται για όλες και όλους μας, με ένα καινούριο τρόπο, πηγή ενέργειας, αισιοδοξίας. Τόπος πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Απόψε μεταμορφώνεται!! Πλημμυρίζει φως. Ανοίγεται και αναδεικνύει την Αθήνα».

 

SWITCH ON5 .jpg



Αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους και χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό που εξοικονομεί ενέργεια, εγκαινιάσαμε το Παρατηρητήριο στον Πύργο, το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης με πανοραμική θέα και πληροφορίες για την πόλη, και το Athens Bikes, τον πρώτο σταθμό bike sharing της Αθήνας, παίξαμε στο Skywalk, ένα μοναδικό χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας, γιορτάσαμε τα 3 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και τα 2 χρόνια INNOVATHENS, του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, γνωρίσαμε τις αίθουσες της Τεχνόπολης με τις νέες δυνατότητες και διασκεδάσαμε με τους The Jaguar Bombs και τους Λατέρνατιβ, παραγωγούς του En Lefko 87,7!

 

SWITCH ON3 .jpg

 

 

  Λίγα Λόγια για τις νέες λειτουργίες της Τεχνόπολης
Αεριοφυλάκια
Τα αεριοφυλάκια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της γραμμής παραγωγής του φωταερίου. Πρόκειται για τεράστια κυλινδρικά δοχεία όπου αποθηκευόταν το αέριο πριν προωθηθεί με αγωγούς στο δίκτυο της πόλης.
Το αεριοφυλάκιο 2 κατασκευάστηκε το 1887 και σήμερα στεγάζει το INNOVATHENS, δηλαδή τις πιο δημιουργικές ομάδες και τις πιο καινοτόμες ιδέες της πόλης. Στις 3 Μαρτίου, παίρνει την τελική του μορφή και φωτίζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο, όπως ακριβώς ταιριάζει στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων!
Το αεριοφυλάκιο 3, το μεγαλύτερο που λειτούργησε στον ελλαδικό χώρο με χωρητικότητα 15.000 κυβικά μέτρα, παραμένει ανέπαφο και αποτελεί πολύτιμη μαρτυρία για τις κατασκευές αυτού του τύπου. Σήμερα, το σήμα κατατεθέν της περιοχής του Γκαζιού, παίρνει ξανά ζωή και γεμίζει με φως την Τεχνόπολη αλλά και την Αθήνα!
Η Τεχνόπολη φωτίζεται με σύγχρονο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό LED που χρησιμοποιεί μόλις το 1/5 της ενέργειας κοινών λαμπτήρων.

 

SWITCH ON4 .jpg



Παρατηρητήριο
Ήξερες ότι από το Γκάζι μπορείς να δεις την Αθήνα από ψηλά;
Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την πανοραμική θέα από το Νέο Υδαταέριο, το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, να δει με γυμνό μάτι την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, τα δυτικά προάστια και το Αιγάλεω, το Φάληρο και την Καστέλλα.

AthensBikes
Ανακάλυψε την πόλη με ποδήλατο!
Το AthensBikes είναι μια υπηρεσία bike sharing που υπάρχει σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σου προσφέρει τη δυνατότητα να κυκλοφορείς με ποδήλατο στην Αθήνα έναντι μικρού αντιτίμου.

 

SWITCH ON1 .jpg



Skywalk
Είσαι αρκετά περιπετειώδης για να σκαρφαλώσεις στο πρώτο action park της χώρας;
Μετά το Σιάτλ, την Κωνσταντινούπολη, την Πράγα και όχι μόνο, η Αθήνα υποδέχεται το δικό υπερσύγχρονο action park, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!
Το Skywalk έρχεται στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία της πόλης και υπόσχεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία, για παιδιά όλων των ηλικιών!

SWITCH ON6 .jpg