Αυτά τα 5 tips θα σε βοηθήσουν!


Ο κόσμος αγχώνεται όλο και περισσότερο. Παγκοσμίως. Και ειδικά, στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες,  οι Έλληνες διακατέχονταν το 2018 από τη μεγαλύτερη ποσότητα άγχους σε ποσοστό 59%. Και να σου πω και την άποψη μου, πώς να μην αγχωθούμε, με τόση ανασφάλεια που υπάρχει στη ζωή μας;

Είμαι εδώ για σένα (και για μένα), αφού σου έχω 5 πάρα πολύ απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα, για να πεις στο άγχος, «Bye!».

#1 Πάρε 7 βαθιές ανάσες. Το πρωί που ξυπνάς, πριν και ανοίξεις τα μάτια σου. Μόλις δεις λίγο φως από τη χαραμάδα του ματιού σου, πάρε 7 αργές και βαθιές αναπνοές. Και, άδραξε τη μέρα!

#2 Αθλήσου! Δε σου λέω να γίνεις η Ελένη Πετρουλάκη, αλλά να γυμνάζεσαι κάθε μέρα από μισή ώρα, νομίζω το μπορείς. Και αυτό, γιατί, μέσω της άσκησης, εκκρίνονται οι ενδορφίνες, οι φυσικές ορμόνες της χαράς.

#3 Άλλαξε τη διατροφή σου. Δε φαντάζεσαι πόσο σημαντικό ρόλο «παίζει» η διατροφή στην καταπολέμηση του άγχους. Διάλεξε τροφές που σταθεροποιούν τη γλυκόζη στο αίμα σου, όπως, για παράδειγμα, φράουλες, φρούτα του δάσους, αμύγδαλα, ανάλατους ξηρούς καρπούς.

#4 Σκέψου αλλιώς. Φυσικά, και δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Μπορείς, όμως, να αντιμετωπίσεις τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία. Δες τη θετική πλευρά κάθε γεγονότος. Και η διάθεση σου θα αλλάξει (Trust Me!).

#5 Χάρισε στον εαυτό σου ένα μασάζ. Χαλαρωτικό. Και δε χρειάζεται να υποχρεωθείς σε κανέναν. Με τους αντίχειρες σου πίεσε τα μάτια στο κόκκαλο, στην εσωτερική γωνία, εκεί που ενώνονται με το κόκαλο της μύτης. Μέτρα ως το 10, χαλάρωσε και επανάλαβε.