Τι λέει μετά από την τεράστια αυτή νίκη του;


Μία μεγάλη διάκριση σημείωσε, το Σάββατο βράδυ, ο Βασίλης Κεκάτος στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Και, για να ευλογήσουμε τα γένια μας, έχουμε άλλη μία διάκριση ενός Έλληνα Δημιουργού στο πιο δημοφιλές φεστιβάλ ταινιών στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κετάτος απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους για την τελευταία του δημιουργία που «ακούει» στον τίτλο:  «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς». 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Έλληνας σκηνοθέτης δεν μπορούσε ακόμα να πιστέψει ότι κέρδισε ένα Χρυσό Φοίνικα

«Είναι σαν όνειρο, δεν μπορώ να το πιστέψω» δήλωσε ο Βασίλης Κεκάτος.

Αν αναρωτιέσαι τι έκανε ο βραβευμένος σκηνοθέτης, τη στιγμή που του ανακοίνωσαν ότι η ταινία του είναι υποψηφία για Χρυσό Φοίνικα, τότε θέλω να ξέρεις ότι αυτή η ιστορία είναι λίγο έως πολύ αστεία.

«Ήταν ένα πολύ βροχερό απόγευμα στην Αθήνα, και βρισκόμουν στο σπίτι με τον Γιώργο, φίλο μου από 11 χρονών και οπερατέρ μου. Μετά το τηλεφώνημα αδυνατούσα να το πιστέψω και αρχίσαμε να πίνουμε τσίπουρο, ένα βαρύ ελληνικό ποτό, ενώ δεν πίνω καθόλου στη ζωή μου».

Ο παρουσιαστής τότε σχολίασε ότι «χαίρεται που μπήκε στον γαλλικό τρόπο ζωής», εννοώντας, φυσικά, την κατανάλωση ποτού.

«Μερικές ιστορίες γίνονται με λίγες λέξεις και άλλες με πολλές. Αυτή την ιστορία προτίμησα να την πω με λίγες λέξεις» δήλωσε ο Βασίλης Κεκάτος και, κάπως έτσι, θα σε αφήσουμε (για να τρέξεις να απολαύσεις την ταινία).