Πώς αυτή η απόφαση μπορεί να καταστρέψει μία ολόκληρη εταιρεία;


Αυτή η εβδομάδα δε ξεκίνησε καλά για την super-fast rising εταιρεία κινητών, Huawei. Και αυτό, γιατί η Google αποφάσισε να αποκλείσει τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android. Και όχι μόνο αυτό αλλά τα νέα smartphones της εταιρίας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps. Και έπεται συνέχεια, αφού, αυτή η απόφαση της Google μπορεί να "στοιχίσει" στους χρήστες το Facebook, το Twitter και το Instagram. Δηλαδή, τους κύριους λόγους που έχουμε κινητό. 

Οι περιορισμοί, που αποτελούν άλλο ένα πλήγμα για τη Huawei, έρχονται μετά την απόφαση του Τραμπ να προσθέσει την προηγούμενη εβδομάδα την κινεζική εταιρεία στον κατάλογο των εταιρειών με τις οποίες οι αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν να συναλλάσσονται, εκτός κι έχουν ειδική άδεια - την οποία είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσεις.

Αν έχεις ήδη κινητό Huawei, δε χρειάζεται να αγχώνεσαι, καθώς για σένα (και για μένα), οι εφαρμογές θα διατηρηθούν κανονικά στο κινητό μας. Ευτυχώς. Δε θα το άντεχα και αυτό!

Το πρόβλημα θα το έχουν οι νέοι χρήστες, και, συνεπώς και η εταιρεία, καθώς,  ποιος θα αγοράσει πλέον Huawei αν το Play Store (και ουσιαστικά) όλες οι εφαρμογές που μπορούμε να καταβάσουμε μέσω αυτού καταργηθούν; Ρητορική η ερώτηση, όπως καταλαβαίνεις. 

Σύμφωνα με την απόφαση της Google, οι χρήστες των νέων συσκευών Huawei δεν θα μπορούν να έχουν στη διάθεση τους αναβαθμίσεις ασφαλείας και τεχνική υποστήριξη του Android.

Η υπόθεση θα έχει σίγουρα εξελίξεις, αλλιώς η Huawei θα φθάσει στο τέλος της.