Προστατέψου από αυτή...


Είμαστε γενιά άμεσα συνδεδεμένη με τις νέες συσκευές.
Κινητά, ρούτερ και συσκευές που εκπέμπουν ακτινοβολία έχουν γίνει προέκταση του χεριού μας...
και αυτό από μόνο του είναι τρομακτικό.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακτινοπροστασίας (Bundesamt für Strahlenschutz), προέβη σε έρευνα σχετικά με τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν έχουν ως εξής:

Πρωτιά στο Xiaomi Mi A1, δεύτερο το OnePlus 5T και τρίτο το Huawei Mate 9. 

aktinovola.jpg

Πηγές ακτινοβολίας αποτελούν επίσης και οι εξής:

Ασύρματο τηλέφωνο.

Μας παρέχει ευκολία κινήσεων και συνήθως το έχουμε δίπλα μας. Η ακτινοβολία που εκπέμπει είναι συνήθως συχνότητας 2,4 GHZ και καλό θα ήταν είτε η ασύρματη συσκευή είτε η βάση της να απέχει κάποια μέτρα από το σημείο που κοιμόμαστε ή εργαζόμαστε. 

Φούρνος μικροκυμάτων.

Μη κάθεστε μπροστά του ενώ αυτό ζεσταίνει, απομακρυνθείτε και κρατήστε μια απόσταση ασφαλείας μεγαλύτερη από δύο μέτρα.

Επίσης, αυτό που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι οι ηλεκτρικές συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων, οι οποίες εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία «επηρεάζουν» και τα διπλανά δωμάτια, αφού η ακτινοβολία αυτή διαπερνά τους τοίχους.

Κινητό.

Τις ώρες που κοιμάστε μπορείται να το βάλετε σε λειτουργεία πτήσης (το ξυπνητήριο χτυπάει κανονικά) ή αλλιώς να το μεταφέρεται σε άλλο δωμάτιο. Aκόμη, όταν έχουμε χαμηλό σήμα αποφεύγουμε την ομιλία καθώς η «προσπάθεια» που γίνεται για να αποκτήσει η συσκευή σήμα την κάνει να εκπέμπει ακόμα μεγαλύτερη ακτινοβολία και να αυξάνει την ισχύ εκπομπής του.

Τηλεόραση

Η αλήθεια είναι πως οι νέας τεχνολογίας τηλεοράσεις δεν εκπέμπουν ιδιαίτερα μεγάλη ακτινοβολία μιας και η απεικόνιση της εικόνας δημιουργείται με χρωματικό τρόπο.

Αντιθέτως, οι παλιάς τεχνολογίας CRT τηλεοράσεις εκπέμπουν ακτινοβολία, αφού η εικόνα δημιουργείται από «βομβαρδισμό» της επιφάνειάς τους με ηλεκτρόνια. Στην δεύτερη περίπτωση λοιπόν, αν έχετε τηλεόραση… παλιάς κοπής, καλό θα ήταν να απέχετε πάνω από δύο μέτρα όταν παρακολουθείτε.

Σεσουάρ.

Ιδανικά, δεν θα πρέπει να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με τις ώρες και τουλάχιστον να το κρατάμε λίγο μακριά από το κεφάλι μας.

Router.

Εκπέμπει υψηλής συχνότητας ακτινοβολία και δεν θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον χώρο που κοιμόμαστε ή περνάμε αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.