Με αυτά τα 3 facts θα τα αγαπήσεις και εσύ


Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω συνέδριο, αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Η λέξη είναι πολύ απλή για ένα «TEDx Event». Είναι μία εμπειρία. Και όχι μόνο. Είναι το απόλυτο must, στο οποίο πρέπει να παρευρεθεί κάποιος, έστω και για μία φορά στη ζωή του. Ειδικά, στα φοιτητικά του χρόνια. Διαφωνείς;

«Γιατί να παρακολουθήσω ένα “TEDx Talk”;» ρωτάς. Και εγώ σου δίνω 3 λόγους:

#1 Οι ομιλητές είναι experts. Στο θέμα, το οποίο πραγματεύονται. Συνήθως το κάθε συνέδριο έχει ένα κεντρικό θέμα, κάποιες φορές κυριολεκτικό, ενίοτε μεταφορικό, το οποίο καλούνται να προσεγγίσουν επαγγελματίες από διάφορους χώρους και τομείς. Αυτή είναι η φιλοσοφία του. Το μόνο σίγουρο ότι θα ακούσεις την άποψη ενός ειδικού, ενός επαγγελματία και οι συμβουλές του είναι πάντα πολύτιμες και χρήσιμες.

#2 Θα δεις μία άλλη οπτική της ζωής. Της ζωής δεν μπορώ να εγγυηθώ 100%. Του θέματος που σε απασχολεί σίγουρα. Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, αφού μπορεί να βρεις λύση σε κάτι που σε προβληματίζει καιρό, βλέποντας απλά αυτό που σου «παιδεύει το μυαλό» από μία άλλη ματιά. Και το «TEDx» είναι το καλύτερο μέρος για αυτή τη διαδικασία.

#3 Θα γεμίσεις με αισιοδοξία. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις απογοητευμένος, καθώς οι περισσότεροι ομιλητές είναι και motivational speakers. Άνθρωποι που είχαν τις δικές τους δυσκολίες και τις αντιμετώπισαν, σε παρακινούν και εσένα να δημιουργήσεις, να παλέψεις, να πάρεις πρωτοβουλίες.