Τι είδους εστιατόρια επιλέγουν άραγε οι νέοι σήμερα;


Έχουμε πει ότι οι millennials είναι μια επαναστατική γενιά, ιδιαίτερη, πρωτότυπη και φυσικά εμπεριέχει πολύ τεχνολογία σε όλους του τομείς.
Όταν λοιπόν οι νέοι επιλέξουν να βγουν για φαγητό, ποιά νομίζετε ότι είναι τα εστιατόρια που θα επιλέξουν;

νεκαινου.jpg

Καταρχάς να πούμε εδώ ότι σύμφωνα με δεδομένα των YAYA, το 65% των συζητήσεων στο διαδίκτυο και στα social media είχαν θέμα ποιό μέρος να επιλέξουν για φαγητό.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι οι νέοι προτιμούν εστιατόρια που συνδέονται με το διαδίκτυο, την τεχνολογία και φυσικά με αυτά που είναι ενεργά στα social media. Προτού επιλέξουν το μέρος που θα επισκεφθούν κάνουν μια μίνι έρευνα στα social για να βρούν φωτογραφίες απο τα φαγητά που σερβίρονται, τον χώρο, το μενού και φυσικά τις τιμές. Οπότε εσείς οι εστιάτορες ξεκινήστε τον πειραματισμό με τα media αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και για τα εστιατόρια που έχουν ποιοτικό, παραδοσιακό και τοπικό φαγητό. Φαίνεται ότι έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα junk foods και ψάχνουν να βρούν γεύσεις αλλά και να ταξιδεύουν για να γνωρίσουν την τοπική κουζίνα κάθε χώρας.

Τα εστιατόρια που έχουν ένα μενού πρωτότυπο και μοναδικό επίσης επιλέγονται περισσότερο απο τους νέους. Έχουν ριχτεί στο κυνήγι εστιατορίων που θα τους προσφέρουν μοναδικά πιάτα και ξεχωριστούς συνδυασμούς. Οπότε αν θέλετε να προσελκύσετε κόσμο, δεν έχετε παρά να δημοσιεύστε ένα καινοτόμο μενού τόσο στα πιάτα που θα αναγράφει όσο και στην εξωτερική του εμφάνιση.

Η προσπάθεια πολλών νέων για μια πιο υγιεινή ζωή είναι γεγονός. Γι' αυτό άλλωστε παρατηρούμε ότι όλο ένα και περισσότεροι στρέφονται στην χορτοφαγική διατροφή και στα βιολογικά προϊόντα. Έτσι λοιπόν πολλοί προσπαθούν να δοκιμάσουν αλλά και να γνωρίσουν φαγητά υγιεινά και νόστιμα, όπως επίσης και εστιατόρια με τέτοια φιλοσοφία και διάθεση.
 

Οι νέοι είναι κυνηγοί εμπειριών. Προτιμούν να δειπνήσουν σε μέρη που εκτός απο μια γευστική εμπειρία θα τους προσφέρουν και κάτι παραπάνω, όπως για παράδειγμα έναν ιδιαίτερα διακοσμημένο χώρο, ένα προσωπικό φιλικό και ''παιχνιδιάρικο''...  Πρέπει εξάλλου να δημοσιεύσουν και κάτι στα social media.

 Τέλος, όπως είναι φυσικό αναζητούν μέρη για να δειπνήσουν, όπου εκτός απο καλό φαγητό και χώρο θα έχουν και καλές, προσιτές τιμές.