Τέλος οι αγαπημένες μάσκες από τη σειρά;


Μόλις ακούς «La Casa De Papel» σίγουρα η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό σου είναι οι χαρακτηριστικές κόκκινες φόρμες των ληστών με τη γνωστή μάσκα του Dali. Εγώ, όμως, τώρα, πώς μπορώ να σου πω ότι, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να ξεχάσεις τις αγαπημένες και καλλιτεχνικές μάσκες στον τρίτο κύκλο της σειράς. Γιατί αν είσαι φανατικός της σειράς – που είμαστε και πολλοί – σίγουρα αυτό είναι ένα χτύπημα «κάτω από τη μέση», μία «γροθιά στο στομάχι» και άλλες τόσες cliché (αλλά, αυτή τη φορά, «σκληρές») εκφράσεις.


Γιατί, όμως, να συμβεί αυτό;


Γιατί, το Ίδρυμα  «Gala-Salvador Dali», που έχει τα δικαιώματα για οτιδήποτε έχει άμεση σχέση με το γνωστό ζωγράφο, έχει κινηθεί νομικά εναντίον της ισπανικής σειράς, αφού, όπως υποστηρίζει, οι παραγωγοί του «La Casa De Papel» δε ζήτησαν ποτέ άδεια για να «φορέσουν» τις μάσκες του ζωγράφου στο πρόσωπο των πρωταγωνιστών.
Όμως, για να μην σε συγχίσω, ακόμα, περισσότερο, ευτυχώς, σε κάθε κατηγορία υπάρχει και αντίλογος.


Τι υποστηρίζει, λοιπόν, η εταιρεία παραγωγής;


Οι παραγωγοί είναι ξεκάθαροι: Οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι χρειάζονται κάποια ειδική άδεια, καθώς απεικονίζουν, απλά μία καρικατούρα του Dali και όχι τον ίδιο.
Το ίδρυμα, όμως, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια, αφού, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, όχι μόνο ζητά αποζημίωση, αλλά και οικονομική συμφωνία με την εταιρία παραγωγής της πιο γνωστής «ληστείας» (φυσικά με πολλά μηδενικά).


Πάντως, τα γυρίσματα για τον τρίτο κύκλο της σειράς συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, ενώ παραμένει άγνωστο ακόμα αν η ληστεία θα έχει το πρόσωπο του Dali.


Και εγώ αναρωτιέμαι: Είναι αυτή είδηση για να ξεκινήσει το 2019; Όχι, πείτε μου, δηλαδή…