Εσύ πόσους πραγματικούς followers έχεις;


Προβλήματα προβλέπεται να έχουν πολλοί influencers, brands και χρήστες στου Instagram, σύντομα. Και αυτό, γιατί η γνωστή κοινωνική πλατφόρμα αποφάσισε να «καθαρίσει» όλους τους ψεύτικους followers από όλα τα accounts.

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που προσφέρουν πληθώρα followers με αντάλλαγμα ένα μικρό –σχετικά- χρηματικό ποσό, με σκοπό να «ανέβουν» οι αριθμοί τους.

Πολλοί χρήστες λοιπόν, είτε πρόκειται για bloggers, influencers, brands κ.ο.κ. έχουν επιλέξει να αγοράσουν ψεύτικους followers και likes, «μπουστάροντας» τα προφίλ τους και βοηθώντας το όνομά τους να προωθηθεί ακόμα περισσότερο. Αυτό, εν τέλει, βοηθάει κάποιους influencers/bloggers ώστε να προωθήσουν και να διαφημίσουν προϊόντα για τα οποία οι εταιρίες τους πληρώνουν πολλά (πολλά) λεφτά.

Έτσι, το Instagram σκοπεύει στο να είναι πιο «αληθινό» απέναντι στους υπόλοιπους «απλούς» χρήστες τους αλλά και στις ίδιες τις εταιρίες που θέλουν να διαφημιστούν μέσω ενός προσώπου, όπου φαινομενικά έχει ένα αρκετά μεγάλο κοινό που το ακολουθεί, άρα θα δει και το εκάστοτε προϊόν που θέλει να προωθήσει.

Μέσω ενός learning tool, λοιπόν, η πλατφόρμα θα αρχίσει να αναγνωρίζει τα accounts που έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις υπηρεσίες, οι οποίες  παραβιάζουν τις προδιαγραφές της πλατφόρμας.

Αυτά τα προφίλ με τους ψεύτικους followers θα ειδοποιηθούν μέσω του app ότι η μη-αυθεντική κινητικότητα των προφίλ τους θα αφαιρεθεί και θα αναγκαστούν μάλιστα να αλλάξουν μέχρι και τον κωδικό πρόσβασης.

«Αυτά τα νέα μέτρα θα είναι συνεχιζόμενα. Και τα προφίλ που θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες για να μεγαλώσουν το κοινό τους μπορεί να δουν να επηρεάζεται η εμπειρία τους στο Instagram», δήλωσαν στο blog του Instagram.

H κίνηση αυτή γίνεται για να «αποθαρρύνει» τους χρήστες από το να δώσουν σε τέτοιες υπηρεσίες τις πληροφορίες τους (e-mails, password κτλ.) και φυσικά από το να χτίσει μια πιο «υγιή» και «αληθινή» πλατφόρμα.

Aν και το Instagram έχει προσπαθήσει να «καθαρίσει» την πλατφόρμα από τα fake accounts στο παρελθόν, δεν κατάφερε να αφαιρέσει τα fake likes, οπότε έχει να γίνει πολύ… δουλειά μέσα στις επόμενες εβδομάδες!

Φωτό: Jakob Owens / Unsplash