Τι άλλο θα δούμε;


Ξέρεις, όταν σερφάρεις στο Instagram και αρχίζεις και βλέπεις τους σταρ να ανεβάζουν τα πανάκριβα ρούχα που φοράνε και τα ακόμη πιο ακριβά αυτοκίνητα που οδηγούν, σε πιάνει…. κάτι. Ένας πόνος στο στήθος, μια καούρα στο στομάχι κάτι.

Που να δεις τι συμβαίνει, όταν τα πλουσιόπαιδα του Τόκιο ή της Κίνας κάνουν κάτι, εμ…. ας πούμε παρόμοιο. Εξηγώ: Υπάρχει ένα νέο challenge που έχει γίνει viral τελευταία στο IG και δεν είναι το “Kiki Challenge”. Το “The Falling Stars Challenge” είναι μια τάση που έχει προκύψει τελευταία στην γνωστή κοινωνική πλατφόρμα, η οποία έχει ξεκινήσει στις χώρες της Ασίας.

Πλουσιόπαιδα από τις χώρες αυτές, ανεβάζουν φωτογραφίες οι οποίες έχουν ως εξής: Φαίνεται να «πέφτουν» πάνω σε λεφτά, ενώ βγαίνουν από τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους.

https://www.instagram.com/p/BpXu1lcjG9A/?tagged=fallingstarschallenge

Φυσικά, το challenge έχει διάφορες εκδοχές και γενικά μπορεί να δεις αντί αυτά τα άτομα να πέφτουν σε λεφτά να…. πέφτουν σε αντικείμενα πολυτελείας (βλ. designer τσάντες, κοσμήματα, ακριβά προϊόντα μακιγιάζ κτλ).

https://www.instagram.com/p/BpedrA8nwrs/?tagged=fallingstarschallenge

https://www.instagram.com/p/BpfeUlmAKcH/?tagged=fallingstarschallenge

https://www.instagram.com/p/BphAuPVgCzE/?tagged=fallingstarschallenge

Τα λεφτά ή αντικείμενα πολυτελείας είναι στημένα έτσι στην φωτογραφία, ώστε οι «θεατές» aka followers των ατόμων αυτών που ανεβάζουν τα posts, να τα ζηλεύουν.

https://www.instagram.com/p/BpYi7SUAqBE/

https://www.instagram.com/p/Bpcg-Qen9QK/?tagged=fallingstarschallenge

https://www.instagram.com/p/BpgqL-an-_m/?tagged=fallingstarschallenge

Αυτό το challenge έχει εξαγριώσει πολλούς στις χώρες της Ασίας αντικρύζοντας αυτά τα posts, θεωρώντας ότι αυτές οι εικόνες είναι θρασύτατες, ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν εκατομμύρια κόσμου που δεν μπορεί να βιοποριστεί.

Παρόλα αυτά, αυτό το challenge έχει πάρει διάφορες διαστάσεις, με ανθρώπους να βλέπουν την πιο… καλλιτεχνική πλευρά αυτής της τάσης.

https://www.instagram.com/p/Bpg4RtggBzO/?tagged=fallingstarschallenge

Θα δεις λοιπόν, ανθρώπους από την Ρωσία και από αλλού να ανεβάζουν τέτοιου είδους φωτογραφίες, απ’ όλες τις ιδιότητες: Γιατρούς να «πέφτουν» πάνω στα σύνεργά τους, ζωγράφους, makeup artists και η λίστα συνεχίζεται.

https://www.instagram.com/p/Bpg4RtggBzO/?tagged=fallingstarschallenge

https://www.instagram.com/p/Bpg1JowF93u/?tagged=fallingstarschallenge

https://www.instagram.com/p/BpghvenlBdn/?tagged=fallingstarschallenge

Ενώ δεν μπορεί να μην συναινούμε στον ακραίο τρόπο που προβάλλει κάποιος τον πλούτο του (γενικότερα και όχι μόνο μέσα από αυτό το challenge), τα διαφορετικά versions αυτώ των posts που έχουν πιο δημιουργικό χαρακτήρα είναι σίγουρα ενδιαφέροντα!

Κεντρική φωτό: Instagram @ fallingstarschallengeofc