Για.. solo καριέρα στην φωτογραφία


Υπάρχει ένα στίγμα του να κάνει κανείς πράγματα μόνος του. Είτε πρόκειται να κάτσει σε ένα καφέ, ένα εστιατόριο μόνος, είτε να ταξιδέψει μόνος κ.ο.κ. Μάλλον το ταμπού βρίσκεται στο πλαίσιο του «α, αυτός/η δεν έχει σύντροφο ή φίλους», με αποτέλεσμα πολλοί να νιώθουν άσχημα για αυτόν τον άνθρωπο.

Γιατί όμως πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα; Προσωπικά, είτε έχω σύντροφο, είτε όχι και ενώ έχω φίλους, από τις μεγαλύτερες απολαύσεις είναι το να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου! Πάω για ψώνια μόνη, για καφέ, μέχρι και ταξίδια!

Μου αρέσει να ταξιδεύω μόνη. Είναι μια διαφορετική εμπειρία. Βλέπεις την πόλη/χώρα που επισκέπτεσαι διαφορετικά. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα αρνητικό σε αυτή την περίπτωση: οι φωτογραφίες. Πώς βγάζεις ωραίες φωτογραφίες όταν είσαι μόνος. Γιατί όταν ταξιδεύεις, μερικές (ΟΚ, πολλές…) φωτογραφίες θα τις βγάλεις. Ε, λοιπόν, έχοντας ταξιδέψει μόνη και κάνοντας και μια διαδικτυακή έρευνα ανακάλυψα μερικές καλές εναλλακτικές. Άλλες πιο… γνώριμες και άλλες λιγότερο. Όλες όμως βοηθάνε την κατάσταση και κυρίως; Βοηθάνε στο να έχεις καλό υλικό από το ταξίδι σου!

#1. Δες την… αλλιώς

Οι καλύτερες φωτογραφίες είναι οι πιο… απρόσμενες, οι πιο «ακατέργαστες». Αυτές που δεν είναι “Instagram perfect”. Βρες διαφορετικές γωνίες για το πλάνο της φωτογραφίας και αυτοσχεδίασε. Αν η φωτογραφία είναι λίγο out of focus και λίγο θολή, λίγο κουνημένη αλλά έχει ένα αισθητικό ενδιαφέρον και απαθανατίζει την στιγμή, τότε είσαι ΟΚ!

#2. «Παίξτο» τουρίστας

Που είσαι στην τελική, μιας και είσαι επισκέπτης σε μια νέα πόλη/χώρα. Άσε τις ντροπές και ζήτα από έναν περαστικό να σε βγάλει μία ή και παραπάνω φωτογραφίες. Δώσε μικροοδηγίες στον άνθρωπο αυτό και μετά ότι δεν σου αρέσει από την φωτογραφία μπορείς να το διορθώσεις με την βοήθεια ενός editing app!

#3. Panoramic όψη

Οι πανοραμικές φωτογραφίες είναι από τις πιο όμορφες και πιο εύκολες φωτογραφίες για να βγάλει κανείς. Χρειάζεται ελάχιστες ικανότητες για να βγάλεις μια «τίμια» πανοραμική φωτογραφία, ειδικά αν το τοπίο είναι όμορφο από μόνο του. Με λίγη εξάσκηση δε, θα βγάζεις τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες.

#4. Το παλιό-καλό stick

Μπορεί με την παρέα να κοροϊδεύετε τους τουρίστες που κυκλοφορούν με selfie stick αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σωτήριο! Ένα καλής ποιότητας selfie stick προσφέρει εύρος κινήσεων αλλά και σταθερότητα ώστε να μην βγαίνουν οι φωτογραφίες σου κουνημένες.

Κεντρική φωτό: Element5 Digital / Unsplash