Πλέον θα είσαι και Instagrammer. Όχι μόνο YouTuber…


Μπαίνω που λες σήμερα στο προφίλ μου στο Instagram και ξαφνικά «σκάει» από το πουθενά ένα νέο εικονίδιο, που θυμίζει μια παλιά τηλεόραση. Πατάω πάνω και βλέπω το εξής μήνυμα:

«Έναρξη κοινοποίησης στο IGTV

Δημιουργήστε το κανάλι σας για να αρχίσετε να κοινοποιείτε κάθετα βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας στο κοινό σας στο Instagram.»

OK. To έπιασα το νόημα από την αρχή. Το IG θέλει να γίνει… YouTube. Δηλαδή, προς τα εκεί οδεύει το πράγμα! Όπως ανακοίνωσε λοιπόν, το Facebook, πλέον το Instagram θα επιτρέπει την ανάρτηση βίντεο διάρκειας έως μιας ώρας!

To Instagram είναι από τις πιο ισχυρές και διαδεδομένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας ξεπεράσει τους ένα δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως.

Το Instagram αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι το Twitter και το Snapchat, οπότε είναι λογικό που προσπαθεί να εξελίσσεται διαρκώς, δημιουργώντας όλο και πιο «ριζοσπαστικά» features κάθε φορά.

Η νέα εφαρμογή IGTV του Instagram λοιπόν, θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες την ευκαιρία να ποστάρουν βίντεο μεγάλης διάρκειας, κάτι που θα επιτρέψει, σε bloggers και celebrities να προσφέρουν πολύ υλικό στους εκατομμύρια followers τους!

Πρόσεξε όμως. Οι χρήστες που δεν έχουν μεγάλο κοινό θα έχουν την δυνατότητα να ανεβάζουν δεκάλεπτα βίντεο, ενώ αυτοί με τους περισσότερους followers θα δικαιούνται βίντεο έως μιας ώρας! Μυρίζω διακρίσεις…

Το IGTV θα λειτουργεί τόσο ως μέρος του Instagram όσο και ως ανεξάρτητη εφαρμογή. Προς το παρόν δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις, αλλά όλοι ξέρουμε ότι θα συμβεί κι αυτό τελικά.

Κάθε χρήστης θα έχει πλέον ένα δικό του κανάλι στο IGTV, όπως στο YouTube, για τα βίντεο του. Όποιος έχει λογαριασμό Instagram, έχει αυτόματα και κανάλι στο IGTV μετά το update του app.

Φωτό: Jakob Owens / Unsplash