Σύντομα πολλοί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το app


Είμαι σίγουρη ότι είσαι ένας από τους δισεκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιεί αρκετά συχνά το WhatsApp για να μιλήσει με τους φίλους του, δωρεάν. Σύντομα, αυτό πρόκειται να αλλάξει για μερικούς χρήστες.

Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής, αλλάζουν τα δεδομένα και από την 1η Φεβρουαρίου του 2020 πολλοί θα είναι οι χρήστες που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το app. Αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να σταματήσει η εφαρμογή να υποστηρίζει παλαιότερα iPhones και ξεπερασμένες εκδόσεις του Android.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή της αυτή μέσα από το blog της, ενώ μάλιστα κυκλοφόρησε μια λίστα με τα κινητά που δεν θα μπορούν να λειτουργούν το WhatsApp.

Ανάμεσα σε αυτά, τα smartphones που έχουν λογισμικό παλαιότερο από το Android 2.3.7, τα Nokia S40 αλλά και τα iPhones με iOS 7 ή και παλαιότερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, το 0,3% του συνόλου των Android συσκευών (κινητά και tablet) χρησιμοποιούν αυτά τα λογισμικά. Αυτό σημαίνει ότι περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο δεν θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή!

Έτσι, επειδή η εφαρμογή δεν θα υποστηρίζει πλέον το λογισμικό για αυτά τα λειτουργικά συστήματα, ορισμένα χαρακτηριστικά μπορεί ξαφνικά μην είναι διαθέσιμα για τους χρήστες.

Το WhatsApp, που ανήκει στο Facebook και έχει περίπου μισό δισεκατομμύριο χρήστες ανά τον κόσμο.

Φωτό: Christian Wiediger / Unsplash