Κι αν ναι, τι γεύση έχουν;


Όσον αφορά τα food trends που κυκλοφορούν κατά καιρούς, νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα. Γράψε λάθος σ’ αυτή την σκέψη, by the way. Όσο περνάει ο καιρός, όλο και πιο περίεργες τάσεις θα βλέπουμε να είσαι σίγουρος γι’ αυτό. Και η Αυστραλία παίρνει την πρωτιά σ’ αυτό. Τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

Με την πρώτη ματιά λοιπόν, η τάση στα φαγητά που προκύπτει από την μακρινή χώρα, δεν δείχνει και πολύ safe για κατανάλωση. Παρόλα αυτά είναι. Ένα εστιατόριο λοιπόν, στην Αυστραλία προσφέρει ένα… παραδοσιακό πιάτο με μια δόση τιρκουάζ απόχρωσης σε αυτό.

Οι επισκέπτες του Mark + Vinny's Spaghetti + Spritz μπαρ, το οποίο άνοιξε πρόσφατα στο Σύδνεϋ έχει πάει τα πιάτα του σε άλλο level. Ένα από τα διάσημα πιάτα που σερβίρει λοιπόν, είναι οι μπλε ταλιατέλες από σπιρουλίνα, η οποία apparently είναι και ο λόγος που έχει αυτό το ζωηρό χρώμα.

Την ιδέα για το πιάτο είχαν οι ιδιοκτήτες Mark Filippelli και Vince Pizzinga οι οποίοι με την βοήθεια του chef Adrian Jankuloski δημιούργησαν αυτό το αναπάντεχο και δημιουργικό πιάτο το οποίο προσφέρει ένα ενδιαφέρον twist σε αυτά των θαλασσινών γεύσεων (σερβίρεται με μπλε καρούβι). Το εστιατόριο συνοδεύει το πιάτο με τις ταλιατέλες με το δικό του μπλε spirtz ποτό.

https://www.instagram.com/p/BgV2KkHFSqQ/?taken-by=markandvinnys

Ενώ τα τιρκουάζ αυτά μακαρόνια μοιάζουν να προέρχονται από έναν… άλλο κόσμο, τα υλικά του είναι… «γήινα»! Το χρώμα προέρχεται από την σπιρουλίνα, ένα είδος φυκιών το οποίο αποτελεί τροφή για ψάρια.

Η Daily Meal δηλώνει ότι ο Fillipelli έχει χρησιμοποιήσει την σπιρουλίνα και για να δημιουργήσει ένα μπλε latte καφέ, ο οποίος διατίθεται μόνο στο Matcha Mylkbar, αλλά αυτό είναι το πρώτο φαγητό το οποίο παίρνει το ιδιαίτερο χρώμα του από φυσικά υλικά (και όχι τεχνητά edible χρώματα).

Το ανορθόδοξο γεύμα δεν είναι ωραίο μόνο στην όψη. Όλα τα social media το έχουν εκθειάσει και έχουν δώσει καλές κριτικές στο πιάτο αυτό. Ο Instagrammer @issac_eatsalot δήλωσε ότι έχει «μια καλή ισορροπία γεύσης και αλμύρας μέσω των μακαρονιών και του dressing από το καβούρι», ενώ ο user @jessmarto το περιέγραψε ως «εκπληκτικό στην όψη και σούπερ γευστικό».

Φυσικά, αν κάποιος δεν είναι των θαλασσινών ή απλά δεν του αρέσει το μπλε χρώμα, το εστιατόριο σερβίρει και κόκκινα spaghettini με παντζάρια, αλλά και τα πιο ιδιαίτερα bucatini σε γκρι χρώμα, που παίρνουν το χρώμα τους από τον άργιλο.

https://www.instagram.com/p/BigiLaWArYK/?taken-by=markandvinnys

Τι λες; Είσαι διατεθειμένος να ταξιδέψεις 19 ώρες plus λοιπόν, για το πιο ιδιαίτερο πιάτο μακαρόνια; Αν ναι, τότε ξέρεις που να κλείσεις τραπέζι. Το πιάτο μπορεί τελικά να μην φτάσει τις προσδοκίες σου, αλλά θα βγάλεις σίγουρα τέλεια φωτό για το Instagram.

Κεντρική φωτό: Instagram @markandvinnys