Μήπως σου περισσεύουν 0€ για να αγοράσουμε κι εμείς εισιτήριο;


Δηλαδή να σου προσφέρουν τσάμπα διακοπές στην Ευρώπη και να είσαι 30. Άστο, δράμα. Αλλά εσύ που έχεις την τύχη να μην έχεις κλείσει τα 30 ή ακόμα και τα 20, τότε φέτος το καλοκαίρι θα περάσεις χάρμα.

Για την ακρίβεια, θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου, με την βοήθεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για να γίνουμε πιο ξεκάθαροι, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι 15.000 Ευρωπαίοι, ηλικίας 18 ετών θα ταξιδέψουν δωρεάν με τρένο αυτό το καλοκαίρι σε ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και των ευρωπαϊκών αξιών, όπως τονίζεται στα ψηφίσματα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μέσα από μια ειδική σελίδα στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας αλλά και το Facebook, περισσότερες λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες έως τα μέσα Μαΐου.

Για την ακρίβεια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρει το εξής: «Αν είσαι 18, Ευρωπαίος πολίτης και θέλεις να ανακαλύψεις την Ευρώπη και την κουλτούρα της αυτή είναι η ευκαιρία σου».

Η ιδέα προτάθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας (EYE) και χάρη στις προσπάθειες των βουλευτών του ΕΚ, 20.000-30.000 νέοι, ηλικίας 18 ετών, θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Αργότερα θα επωφεληθούν περισσότεροι νέοι από μία ακόμα πρωτοβουλία με την ονομασία «Ανακαλύψτε την ΕΕ».

Περίπου 15.000 συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Ο πρώτος γύρος των online αιτήσεων θα ξεκινήσει από τις 12 έως τις 26 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου αιτήσεων μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι Ευρωπαίοι που την 1η Ιουλίου του 2018 θα πρέπει να είναι 18 χρονών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταξιδεύουν από 1 έως 30 ημέρες, σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες της ΕΕ.

Τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται κυρίως με τρένο, ενώ η χρήση άλλων μέσων μεταφοράς θα είναι εφικτή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (βλ. άτομα με ειδικές ανάγκες).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ισχυρό υποστηρικτή της ιδέας των δωρεάν εισιτηρίων τρένων για τους 18χρονους Ευρωπαίους, υιοθετώντας τρία ψηφίσματα που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα επιτρέψει στους νέους ανθρώπους να βιώσουν τη διαφορετικότητα της Ευρώπης, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον και να μάθουν περισσότερα για την Ευρώπη.

Ενθαρρύνοντας τους νεαρούς Ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν στην ΕΕ και να συναντήσουν ανθρώπους από άλλες χώρες, οι νέοι της Ευρώπης θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και τις κοινές αξίες της ΕΕ.

Πηγή: tvxs.gr