Εστιατόριο στην Νέα Υόρκη σερβίρει λιωμένο τυρί στο πιάτο σου

Ποια είναι η επόμενη πτήση για την Νέα Υόρκη;

Κείμενο: Κέλλυ Νόβακ

Ξέρω ότι άπειρες φορές έχεις σκεφτεί, ενώ ψήνεις τοστ: «Θα μπορούσα να φάω μόνο το λιωμένο τυρί». Ε, να λοιπόν, που κάποιος ιδιοφυής άνθρωπος σκέφτηκε να το κάνει αυτό, στο εστιατόριό του!

Όλοι οι λάτρεις του τυριού, έχουν κλείσει από τώρα τραπέζι στο Raclette στην Νέα Υόρκη και υπάρχει σημαντικός λόγος που το έχουν κάνει αυτό.

Το εστιατόριο κάνει τα όνειρα όλων των cheese freaks πραγματικότητα, όπως εξάλλου υποδηλώνει και το όνομά του (το raclette είναι ένα ελβετικό πιάτο με βάση το τυρί). Έτσι λοιπόν, σε κάθε πιάτο του εστιατορίου μπορεί κανείς να απολαύσει λιωμένο τυρί!

Συγκεκριμένα, το εστιατόριο προσφέροντας διαφορετικές επιλογές σε τυριά, λιώνει ολόκληρα κομμάτια τυριών τα οποία προσθέτουν στα ήδη λαχταριστά πιάτα του σεφ, την ώρα που τα σερβίρουν!

Το τυρί «ξύνουν» με ένα μαχαίρι, επιτρέποντας έτσι στο λιωμένο, κρεμώδες γαλακτοκομικό προϊόν να πέσει φυσικά πάνω στο πιάτο!

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα raclette με τυριά όπως το Savoyarde, ένα γαλλικό τυρί το οποίο βάζουν πάνω από ψητές πατάτες, καλαμπόκι και κρεμμύδι και το Mediterranée το οποίο έχει πιο μεσογειακές γεύσεις. Κάθε πιάτο με λιωμένο τυρί συνοδεύεται με ψωμί (ό,τι πρέπει για το βούτηγμα!) αλλά και με σαλάτα.

Τα λόγια είναι –πραγματικά- περιττά, οπότε για να πάρεις μια γεύση του τι σου λέμε, δες τα παρακάτω βίντεο. Α, και καλού-κακού έχε μια χαρτοπετσέτα δίπλα σου, για να σκουπίσεις τα σάλια που θα τρέχουν σαν καταρράχτης όταν δεις τι «παίζει» σε αυτό το εστιατόριο!

https://www.popsugar.com/food/Raclette-Restaurant-New-York-City-43336800?stream_view=1#photo-43336805

Κεντρική φωτό: Instagram @pmf_nyc