H ενδιαφέρουσα έρευνα που ανέπτυξαν Έλληνες πληροφοριακοί!


Και ναι, λοιπόν! Αν θέλεις να καθορίσεις το γενετικό σου φύλο, τότε αρκεί να πατήσεις τα πλήκτρα του υπολογιστή σου!

Γιατί πλέον, το πληκτρολόγιό σου, μπορεί να σου καταλάβει ποιο είναι το φύλο σου! Ναι, καλά διάβασες! Έλληνες ερευνητές ανέπτυξαν πρόγραμμα που αποκαλύπτει το φύλο του χρήστη μόνο από τον τρόπο που πληκτρολογεί! Οι Έλληνες πληροφοριακοί δημιούργησαν ένα πρωτότυπο λογισμικό που αναλύει από τον τρόπο που πληκτρολογεί ο χρήστης και αναγνωρίζει το φύλο του.

Το λογισμικό αυτό, έχει πολύ καλά ποσοστά ακρίβειας,  96% για την ακρίβεια, και έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από κάθε άλλο ανάλογο λογισμικό. Το πετυχαίνει διακρίνοντας τις πολλές ανεπαίσθητες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά τον τρόπο που χτυπούν τα πλήκτρα, ιδίως μερικά από αυτά.

Οι ερευνητές Γιάννης Τσιμπερίδης, Αλέξανδρος Καράκος (αναπληρωτής καθηγητής) και Αυγερινός Αραμπατζής (επίκουρος καθηγητής) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εγκατέστησαν το εν λόγω λογισμικό σε υπολογιστές 75 εθελοντών (36 ανδρών και 39 γυναικών) το οποίο ανίχνευε κάθε μέρα επί δέκα μήνες, τη χρήση του πληκτρολογίου.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μετέπειτα ένα πρόγραμμα, το ISqueezeU, το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της δεκάμηνης παρακολούθησης μπορούσε να διακρίνει τα «ανδρικά» και τα «γυναικεία» χαρακτηριστικά στην πληκτρολόγηση, όπως πόσο χρόνο μένει πατημένο ένα πλήκτρο και πόσος χρόνος περνά ανάμεσα σε δύο διαδοχικά πατήματα πλήκτρων.

Αυτό που διαφοροποιεί λοιπόν, τη «γυναικεία» από την «ανδρική» πληκτρολόγηση είναι ο χρόνος μεταξύ των πλήκτρων Ν και Ο, αλλά και ο χρόνος πληκτρολόγησης ανάμεσα στο Μ και το Ο.

Το λογισμικό αυτό, μπορεί να έχει μεγάλη χρηστικότητα σε ζητήματα όμως την αναγνώριση του φύλου σε υποθέσεις της αστυνομίας ή στις υπηρεσίες ασφαλείας. Στόχος τους είναι να αυξήσουν στο μέλλον κι άλλο την ακρίβεια της μεθόδου τους.