3 τάσεις που ήδη συζητιούναι στα διαδικτυακά πηγαδάκια


Με την έναρξη μιας νέας χρόνιας, όλοι ξαφνικά, αρχίζουν σαν τρελοί να μιλάνε για το φαγητό. Ειδικά, μετά τις γιορτές που όλοι έχουν φάει του σκασμού, θα ακούς τους πάντες να μιλάνε για το «υγιεινό φαγητό»!

Και ενώ το να χάσεις μερικά κιλά μπορεί να είναι ένας από τους στόχους σου για φέτος (μπορεί και όχι, who knows?), παρατηρείται πολύ ότι όλα τα food trends για το 2018 έχουν τελικά μια κλίση στην υγιεινή διατροφή.

Κανένα πρόβλημα, κακό δεν κάνει αυτό, ίσα-ίσα που ίσως αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα σουβλάκια και αρχίσουμε τα πιο υγιεινά φαγητά, αλλά μπορεί κάποιες απ’ αυτές οι τάσεις να είναι και λίγο… out there.

Όπως και να έχει, τις 3 παρακάτω τάσεις ξέρουμε με σιγουριά, ότι θα βλέπουμε παντού στο Instagram (έχουμε ήδη δηλαδή) και για την ακρίβεια τα hashtags τoυ τύπου #foodtrend2018 #foodie2018 κτλ. έχουμε ήδη βαρεθεί να διαβάζουμε.

#1. Intermittent Fasting

Όχι πώς είναι κάτι καινούργιο, αλλά έχει αρχίσει να συζητιέται πολύ τελευταία. Η φιλοσοφία ουσιαστικά είναι του να μπορείς να φας τα «πάντα» (υγιεινά πάντα αυτά τα «πάντα»), μέχρι μία συγκεκριμένη ώρα (μέχρι τις 8 μ.μ. για π.χ.). Από την ώρα αυτή κι έπειτα αρκείσαι στο νεράκι ή το τσαγάκι. ΟΚ, καλό είναι αυτό, ειδικά αν τρως πολύ αργά (που δεν κάνει!) και θα σε βοηθήσει να χάσεις και βάρος, αν αυτό σε ενδιαφέρει.

#2. Ανατολίτικες και αφρικανικές γεύσεις

Άρχισε να γκουγκλάρεις που θα βρεις κουρκουμά, harissa, za’atar και άλλα τέτοια υλικά γιατί όλες αυτές τις ανατολίτικες και αφρικάνικες γεύσεις πρόκειται να βλέπεις παντού φέτος. Εδώ θα παίξουν πολλά veggie πιάτα (με φακές και όσπρια γενικά), ενώ πολλά street food-άδικα έχουν ήδη αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν αυτές τις γεύσεις στα γεύματά τους!

#3. Ρίζες και κοτσάνια όλα επιτρέπονται

Αυτή η τάση οφείλεται στους Αμερικανούς μάλλον, οι οποίοι πετάνε περίπου 165 δισεκατομμύρια δολάρια σε φαγητό! Και όμως! Τα πάντα λοιπόν, αξιοποιούνται τώρα από τις τροφές μας, μέχρι και οι ρίζες και τα κοτσάνια από τα λαχανικά και τα βότανα! Να περιμένεις πολλές φωτός στο IG με ρίζες και τα σχετικά, σε πιάτα ακόμη και των πιο high end εστιατορίων του κόσμου! Αν είσαι λοιπόν, υπέρ του περιβάλλοντος, τότε θα αρχίσεις να αξιοποιείς και εσύ τα πάντα!