Φέτος, τα Χριστούγεννα δεν θα γκρινιάζεις για τα λεφτά, I swear.


Το έχουμε όλοι οι νέοι αυτό νομίζω. Ειδικά, στις ημέρες αυτές που διανύουμε. Να γκρινιάζουμε για τα λεφτά. Εντάξει, όχι κι άδικο. Είτε είσαι φοιτητής και ζεις με το χαρτζιλίκι των γονιών σου, είτε δουλεύεις full time, με κάποιον τρόπο, πάλι καταλήγεις να ξεμένεις και να μην έχεις βενζίνη να πας στο πάρτι του κολλητού.

Και ειδικά τώρα τις γιορτές, που όλοι οι φίλοι σου θέλουν να είστε συνέχεια έξω και να πίνετε με άνεση τις μπυρίτσες σας, πώς το καταφέρνεις αυτό, χωρίς να μετράς μέχρι και το τελευταίο cent;

Εγώ, σου λέω να μπεις στο “savingchallenge” και να αρχίσεις να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips. Θα σε βοηθήσουν ώστε να μπορέσεις από τώρα, να μαζέψεις κανένα ευρώ παραπάνω και να μπορέσεις να απολαύσεις φέτος τις γιορτές για τα καλά!

#1. Κατέβασε ένα app το οποίο θα κοντρολάρει τις συναλλαγές σου, ανάλογα με το εισόδημα που έχεις κάθε μήνα. Ένα τέτοιο app (σαν το Mint για παράδειγμα) σου δείχνει ένα ρεαλιστικό πλάνο, πριν ξεκινήσεις το… saving challenge!

#2. Άρχισε να καταγράφεις τα πάντα σε ένα σημειωματάριο. Τι ξόδεψες μέσα στην ημέρα και έχε μια εικόνα του πώς ξοδεύεις τα λεφτά σου. Έτσι, θα γνωρίζεις 100% που πηγαίνουν.

#3. Κάνε οικονομία. Πρόσεξε λίγο πόσο ρεύμα θα κάψεις σήμερα, αν θα φας πάλι απ’ έξω, αν έχεις τίποτα μηνιαία πάγια που πληρώνεις τα οποία προσφέρουν υπηρεσίες τις οποίες δεν πολυχρειάζεσαι. Σε συνδυασμό με το να γνωρίζεις τι ξοδεύεις, αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις λίγη οικονομία παραπάνω.

#4. Ξεκίνα το #savingchallenge σήμερα! Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο, γιατί τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οπότε είναι καλό να είσαι προετοιμασμένος!