Μπορείς να γίνεις κι εσύ «κομμάτι» της πιο ενδιαφέρουσας (και…μυστηριώδους) ενέργειας που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην πόλη μας


Αγαπώ την Αθήνα. Πιστεύω ότι είναι πολύ όμορφη πόλη. Έχει και μεγάλη ιστορία αυτός ο τόπος. Εδώ ξεκίνησαν όλα. Από αυτή την πόλη εμπνεύστηκαν και εμπνέονται τόσους αιώνες, τόσα χρόνια αρχαίοι φιλόσοφοι, καλλιτέχνες και τόσοι άλλοι σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Αναπνέοντας τον αέρα που αναπνέεις κι εσύ κάθε στιγμή. Σε κάθε βήμα σου στον κέντρο της Αθήνας, αισθάνεσαι διαφορετικά, νιώθεις την αυθεντικότητά της.

Ναι, αυτό είναι τελικά που με «τραβάει» σ’ αυτή την πόλη. Είναι original. Είναι σκοτεινή αλλά και λαμπερή συνάμα. Έχει αυθάδεια, θράσος αλλά και ευγένεια.. Το καταλαβαίνεις κάθε στιγμή, κάθε λεπτό που περπατάς στους δρόμους της. Είτε είναι στα (…δύσβατα) πεζοδρόμια ή τους πλακόστρωτους δρόμους της. Έχει μια ενδιαφέρουσα αντιφατικότητα αυτή η πόλη που μέσα από αυτή, δεν μπορεί κανείς παρά να την θαυμάσει και να την αγαπήσει.

Έχει χαρακτήρα η πόλη μας. Έχει και τόλμη! Τόλμη που εκφράζεται και μέσα από τους κατοίκους της. Η νέα γενιά είναι κάπως έτσι. Νομίζω ότι πιο ξεκάθαρα από ποτέ, οι νέοι άνθρωποι της Αθήνας, εκτιμούν αυτά της τα χαρακτηριστικά.  Και εμπνέονται! Από την τέχνη, τα graffiti στους τοίχους παλιών κτιρίων, τους γκρίζους «μουντούς» δρόμους. Και ειδικά, τον τελευταίο καιρό. Το έχεις καταλάβει;  Κάτι συμβαίνει τελευταία στην πόλη μας.Κάτι ενδιαφέρον, κάτι μυστηριώδες, κάτι παράξενο. Ό,τι χαρακτηρίζει και την Αθήνα εξάλλου.

https://www.instagram.com/p/BbCdTcsHZOD/?tagged=athensisoriginal

Η ίδια η πόλη, μού έδειξε, λοιπόν, τι συμβαίνει. Είναι το Athens is Original. Η adidas αποτίει φόρο τιμής στην Αθήνα και τη νέα γενιά που επαναπροσδιορίζει την αυθεντικότητά της, μέσα από την ενέργεια αυτή που φέρει το όνομα Athens is Original. Τώρα εξηγούνται όλα λοιπόν.

adidas_native_athensisoriginalplatform_01.jpg


Τώρα εξηγείται γιατί βλέπω εδώ και λίγες μέρες, στους τοίχους και τις στάσεις λεωφορείων του κέντρου εικαστικές προτομές νέων ανθρώπων της πόλης. Πρόσωπα που δημιουργούν και ανανεώνουν την εικόνα της πόλης, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Και το κάνουν με τόλμη και «αυθάδεια». Ό,τι πρεσβεύουν τα adidas Originals, άλλωστε. Τόλμη όσων πατάνε με σεβασμό αλλά και «αυθάδεια» πάνω στο κλασικό, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της «αυθεντικότητας». Αυτό κάνουν και αυτά τα πρόσωπα.

O STMTS, street artist και εικαστικός, λέει πόσο τον έχει επηρεάσει η πόλη μας στην δουλειά του: «H Αθήνα για μένα είναι μια πόλη ζωντανή, γεμάτη ενέργεια, αντιθέσεις, με ποικιλία δράσεων και δημιουργικότητας. Προσωπικά για μένα αποτελεί πηγή έμπνευσης, σκέψης και δράσης, και έχει επηρεάσει σίγουρα την δουλειά μου δημιουργικά. Πιστεύω ότι έκτος από την φοβερή και σημαντική ιστορία της, και παρά την κατάσταση της οικονομικής κρίσης παραμένει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις παγκοσμίως.»

Άνθρωποι οι οποίοι είναι μέρος της γενιάς μας. Ανάμεσα μας λοιπόν, η Ελευθερία Στάμου (corps de ballet, Εθνική Λυρική Σκηνή), ο Captain, (βραβευμένος tattoo artist, Darkside Tattoo Society), η Ναταλία Κρίτσαλη (social entrepreneur, συν-δημιουργός της πλατφόρμας bloode), ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος (bartender), ο DJ Young (Dj και παραγωγός, δημιουργός του "People You Know"), η Ξένια Ντάνια (Jazz vocalist και ηθοποιός βλ. “Πλατεία Αμερικής”) και φυσικά, ο STMTS (street artist και εικαστικός).

adidas_native_athensisoriginalplatform_02.jpg

 

O STMTS λέει σχετικά, για την καμπάνια: «Η καμπάνια της adidas, Athens is Original εστιάζει στο ότι η Αθήνα παραμένει μια αυθεντική πόλη. Κάνοντας αναφορά στη σημαντική και αρχαία ιστορική Αθήνα, αναδεικνύει κάποιους νέους Αθηναίους που πρωταγωνιστούν σε αυτή την αυθεντικότητα στις μέρες μας με στόχο να εμπνευστεί το σύνολο. Προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα που η adidas με αναγνώρισε και με επέλεξε ως έναν από αυτούς.»

athensisoriginal_platform_00.jpg

Αυτή την στιγμή λοιπόν, στο κέντρο της πόλης μας, «τρέχουν» πολλά guerilla activations, τα οποία μπορείς και εσύ και εγώ να φωτογραφήσουμε και να ποστάρουμε στα social media χρησιμοποιώντας το hashtag #AthensIsOriginal. Όλοι εμείς οι φίλοι της adidas μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την σημαντική ενέργεια, η οποία θα μας εμπνεύσει και μέσα από την οποία θα γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας.

Πώς θα τη γνωρίσουμε; Μπαίνοντας στο athensisoriginal.gr. Μπαίνοντας στο site μπορούμε να γίνουμε όλοι μέρος της ενδιαφέρουσας ενέργειας Athens is Original και να δούμε καλύτερα όλη αυτή την αυθεντικότητα που εκφράζει την πόλη που ζούμε.

Στο athensisoriginal.gr μπορείς να δώσεις και εσύ τα στοιχεία σου και να λάβεις πρόσκληση και πληροφορίες για το τι θα συμβεί στις 10 Νοεμβρίου και να γίνεις μέρος και εσύ της πόλης μας και της σημαντικής αυτής ενέργειας.

Be a part of it κι εσύ και δες τι πάει να πει… «αυθεντικότητα».