Το πείραμα της νεαρής Noa Jansam από το Άμστερνταμ αποδεικνύει πόσο creepy κόσμος υπάρχει εκεί έξω


Την επόμενη φορά που ακούσεις κάποιον να σου λέει πόσο όμορφος/η είσαι ή αν σε φωνάζει «κούκλα μου», «μανάρι» και όλους αυτούς τους πολιτικά μη-ορθούς χαρακτηρισμούς, τότε μην απαντήσεις με μια (πολύ πιθανότητα) βρισιά, απλά βγάλε, με αυτό τον άνθρωπο μια selfie.

Αυτό έκανε τουλάχιστον, η 20χρονη Noa Jansma, μια φοιτήτρια από το Άμστερνταμ, η οποία έχει γεμίσει το προφίλ της στο Instagram, με τέτοιες φωτογραφίες, με αφορμή το project #DearCatcallers.To essay αυτό ξεκίνησε τον Αύγουστο, και μέσα σε μόλις ένα μήνα, ο λογαριασμός και το ίδιο το project έγιναν viral.

Η Noa λοιπόν, κάθε φορά που είχε να αντιμετωπίσει έναν “catcaller” στον δρόμο (κάποιος που σφυρίζει ή κάνει κάποιο σχόλιο σεξουαλικού περιεχομένου στον δρόμο), αντί να του πει κάτι, απλά έβγαζε μια ανέκφραστη selfie μαζί του.

ΟΙ φωτογραφίες δείχνουν του πώς αυτοί οι άνδρες που την παρενοχλούν λεκτικά, αντιδρούν, από το να την κοιτούν έντονα, μέχρι και να της φωνάζουν από το αμάξι τους.

Στα αρχικά της posts για το project, η Jansma έγραψε ότι σκοπός της με αυτές τις φωτογραφίες είναι να ενημερώσει τον κόσμο για την «αντικειμενοποίηση» που γίνεται καθημερινά προς το γυναικείο φύλο, αλλά και τον πώς όλο αυτό τελικά μπορεί να θεωρηθεί και ως σεξουαλική ή λεκτική παρενόχληση.

Παρόλα αυτά, δείχνει πώς η ίδια μέσα από όλη αυτή την κατάσταση καταφέρνει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, περνώντας τελικά ένα εμψυχωτικό μήνυμα.

Δες παρακάτω μερικές από τις εν λόγω φωτογραφίες του project το οποίο τώρα έχει λήξει, αλλά το οποίο η Noa έχει σκοπό να παραδώσει σε άλλη κοπέλα στο μέλλον.

https://www.instagram.com/p/BZjprOUlvrv/?taken-by=dearcatcallers

https://www.instagram.com/p/BY8upBwloCa/?taken-by=dearcatcallers

https://www.instagram.com/p/BYYSg1yFj08/?taken-by=dearcatcallers

https://www.instagram.com/p/BYYSdGHlx2Y/?taken-by=dearcatcallers

https://www.instagram.com/p/BYYSkkNF03h/?taken-by=dearcatcallers

https://www.instagram.com/p/BYlnHhGFlZe/?taken-by=dearcatcallers

https://www.instagram.com/p/BYvHuPwlpTs/?taken-by=dearcatcallers