Μάθε τα πάντα για την αγαπημένη σου κοινωνική πλατφόρμα


Millennials αυτού του κόσμου, ακούστε με καλά. Ήρθε η ώρα να μάθετε την αγαπημένη σας κοινωνική πλατφόρμα! Μιλάω για το Instagram σαφώς, το οποίο σύμφωνα με το Pew Research Center και πρόσφατη έρευνά του, το 32% online ενηλίκων χρησιμοποιούν το Instagram περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική πλατφόρμα (μετά έρχεται το Twitter με 24% χρηστικότητας από τους millennials).

Αλλά το θέμα είναι ότι αυτό το 32% των νέων ανθρώπων, δεν χρησιμοποιεί το Instagram… χαλαρά, αντιθέτως μπαίνει σε αυτό αρκετές φορές μέσα σε μία ημέρα.

Παρόλα αυτά, υπάρχει και αρκετός κόσμος που δεν είχε χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα αυτή ποτέ (και ξεκίνησε τώρα), αλλά και άλλοι που απλά θέλουν να την αξιοποιήσουν στο έπακρο. Γιατί –surprise, surprise, το Instagram έχει αρκετά features και… διάφορα τρικ, τα οποία ίσως να μην είναι και τόσο γνωστά στο ευρύτερο κοινό των χρηστών του. Ηacks τα οποία θα κάνουν τους users και να απολαύσουν, αλλά και να βελτιώσουν την χρηστικότητα της πλατφόρμας ακόμα περισσότερο!

Παρακάτω σου λέω μερικά από τα πιο κουλ, και ενδιαφέροντα για να μάθεις την αγαπημένη σου κοινωνική πλατφόρμα… απ’ έξω και ανακατωτά!

#1. Μπορείς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από τα αγαπημένα σου accounts

5tricksandfeatures_forinstagram_01.jpg

Στα settings του κινητού σου, πήγαινε στις Εφαρμογές—Ιnstagram και ενεργοποίησε την επιλογή, ώστε να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από την πλατφόρμα.

#2. Mπορείς να δεις όλα τα posts στα οποία έχεις κάνει like

5tricksandfeatures_forinstagram_02.jpg

Αν θέλεις να ανατρέξεις σε ένα παλαιότερο post, φωτογραφία που είχες δει αλλά δεν θυμάσαι το account το Instagram σου δίνει την ευκαιρία αυτή μέσα από τα settings του.

#3. Mπορείς να χρησιμοποιήσεις το Instagram σαν photo editor

5tricksandfeatures_forinstagram_03.jpg

Το Instagram έχει ωραία φίλτρα και features για εσένα που θέλεις να βελτιώσεις μια φωτογραφία. Αυτό δεν σημαίνει ότι για να το κάνεις αυτό, πρέπει αποκλειστικά να ανεβάσεις και αυτή την εικόνα. Στα settings, υπάρχει επιλογή να αποθηκεύσεις την φωτογραφία σου, χωρίς να χρειαστεί να την ποστάρεις.

#4. Μπορείς να κρύψεις φωτογραφίες στις οποίες σε έχουν κάνει tag

5tricksandfeatures_forinstagram_04.jpg

Αν δεν θέλεις να δουν φωτογραφίες που σε έχουν κάνει tag φίλοι ή followers σου στο Instagram, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις στο εικονίδιο με τις φωτογραφίες που σε έχουν κάνει tag. Έπειτα πάτησε στις «τρεις τελείες» στο πάνω δεξί μέρος του προφίλ σου, πήγαινε το “Photos of You”—“Hide Photos” και επέλεξε τις φωτογραφίες που θέλεις να μην φαίνονται στον λογαριασμό σου. Αυτό δεν αφαιρεί την εικόνα από το Instagram γενικά, απλά δεν εμφανίζεται σε αυτό το section του προφίλ σου.

#5. Κάνε διαφημίσεις που δεν σε ενδιαφέρουν να μην εμφανίζονται στο feed σου

5tricksandfeatures_forinstagram_05.jpg

Όταν το Instagram, σου εμφανίζει κάθε τρεις και λίγο, διαφημίσεις οι οποίες δεν σε ενδιαφέρουν, μπορείς να τις κρύψεις! Για τα “sponsored posts” που δεν θέλεις να βλέπεις πια, αρκεί να πατήσεις στις «τρεις τελείες», στο πάνω δεξί μέρος του εκάστοτε post και να πατήσεις την “Hide This” επιλογή. Θα σου βγει άλλο ένα παράθυρο, για να απαντήσεις γιατί δεν θέλεις να βλέπεις αυτή την διαφήμιση. Πάτησε πάνω στην απάντηση που σε αντιπροσωπεύει και το ad δεν θα ξαναεμφανιστεί!