Το σημαντικό μήνυμα πίσω από το #semicolonproject θα σε εκπλήξει (και θα σε εμπνεύσει)


Λένε ότι πίσω από κάθε σχέδιο τατουάζ που έχει ένας άνθρωπος πάνω του, κρύβει και μια ιστορία. Και σίγουρα, η τελευταία «τάση» στα τατουάζ έχει και μια σημαντική ιστορία να σου πει, αλλά και να σε κάνει να χαμογελάσεις.

Αν έχεις κάνει τελευταία, μια διαδικτυακή βόλτα στο Instagram και σε όλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει να «κυκλοφορούν», πολλές φωτογραφίες χρηστών με το τατουάζ ενός ερωτηματικού (στα αγγλικά η ονομασία είναι semicolon και ουσιαστικά, χρησιμοποιείται σαν άνω τελεία στα κείμενα).

Η εικόνα όμως, αυτού του σχεδίου είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό σημείο στίξης. Αυτοί που είναι μέρος του #semicolonproject έχουν κάνει αυτό το τατουάζ στο σώμα τους για να αντιπροσωπεύσουν την ατομική τους πάλι με την κατάθλιψη, τις τάσεις αυτοκτονίας ή οποιαδήποτε άλλου είδους διανοητική διαταραχή.

Η ιδρύτρια του Project Semicolon, Amy Bluel, δηλώνει σχετικά: «Μια άνω τελεία χρησιμοποιείται όταν ένας αρθρογράφος/συγγραφέας επιλέγει να βάλει ένα τέλος στην πρότασή του, αλλά επιλέγει τελικά να μην το κάνει. Ο συγγραφέας είναι “εσύ” και η πρόταση είναι η ζωή σου.»

Αφού ο πατέρας της Amy, αυτοκτόνησε, η ίδια αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις διανοητικές διαταραχές. Το ερωτηματικό/άνω τελεία είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει τις δυσκολίες που ο κόσμος αντιμετωπίζει και με τις οποίες πρέπει να ζει.

Το Project Semicolon ενθαρρύνει τον κόσμο να ανεβάσει φωτογραφίες με τα τατουάζ του και από τότε που μετέφερε το μήνυμά της, πολλοί χρήστες στα social media έχουν ανεβάσει φωτογραφίες, μοιράζοντας με τον υπόλοιπο κόσμο τη δική τους ιστορία, χρησιμοποιώντας το hashtag #semicolonproject, το οποίο έχει γίνει πλέον viral!

semicolonproject_tattoos_01.jpg semicolonproject_tattoos_02.jpg semicolonproject_tattoos_03.jpg semicolonproject_tattoos_04.jpg semicolonproject_tattoos_05.jpg semicolonproject_tattoos_06.jpg semicolonproject_tattoos_07.jpg semicolonproject_tattoos_08.jpg