4 συνήθειες που ακολουθούν όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι για τα προφίλ τους


Ναι, είναι όμορφος ο κόσμος των social media. Πέρα από τον διασκεδαστικό χαρακτήρα που έχουν για εμάς τους… millennials, είναι μια θαυμάσια πλατφόρμα και για το μέλλον μας!

Μπορείς να επωφεληθείς πολύ από αυτά, αν τα εκμεταλλευτείς σωστά, φυσικά. Τόσο ώστε να μπορείς κάποια στιγμή να δημιουργήσεις και ευκαιρίες για την καριέρα σου μέσα από αυτά!

Σκέψου μόνο, ότι οι μελλοντικοί εργοδότες σου, θα κοιτούν τα προφίλ που έχεις στα social media και την γενικότερη εικόνα σου, πριν αποφασίσουν να σε προσλάβουν! Σε πολλές περιπτώσεις λοιπόν, αυτή η εικόνα που έχει ένας υποψήφιος εργαζόμενος, παίζει καταλυτικό ρόλο στην πρόσληψή του ή όχι.

Και γι’ αυτό πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι, έχουν και τόσο προσεγμένα προφίλ στα social media! Είναι μερικές συνήθειες που από νωρίς έχουν αποκτήσεις απέναντι στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, και που τους έχει τελικά βοηθήσει στην επαγγελματική τους καριέρα. Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες λοιπόν και μήπως πρέπει να αρχίσεις και εσύ να τις αποκτάς σιγά-σιγά;

Δημιουργούν επαγγελματικά προφίλ

Πέρα από το προφίλ σου στο LinkedIn το οποίο πρέπει να έχει μια πιο… επαγγελματική εικόνα γενικότερα, πολύς κόσμος φροντίζει να έχει μια παρόμοια εικόνα σε όλα τα προφίλ του στα social media. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούν να προβάλλουν τον εαυτό τους, όσο καλύτερα γίνεται. Έτσι όταν ένας μελλοντικός εργοδότης ψάξει το προφίλ σου στο Facebook, για π.χ. είναι καλύτερο να δει τα επιτεύγματά σου ως τώρα, παρά μια φωτογραφία του κολλητού σου, από τις τελευταίες Απόκριες.

Δίνουν βάση στα “privacy settings» των προφίλ τους

Αν ο λογαριασμός σου στο Twitter είναι γεμάτος είτε με θυμωμένα πολιτικά statements, είτε με feuds που μπορείς να έχεις μέσα από comments με άλλους χρήστες ή με φωτογραφίες από το πάρτυ που ήσουν χθες, τότε σκέψου σοβαρά να το κάνεις private. Και γενικά, δώσε βάση στα privacy settings των προφίλ σου και ποιοι θέλεις να το βλέπουν τελικά.

Φροντίζουν η φωτογραφία του προφίλ τους να δείχνει επαγγελματική

Δεν σου λέμε να κάνεις φωτογράφηση, ούτε να βάλεις την πιο σοβαρή σου φωτογραφία (κάτι τέτοιο, άσ’το καλύτερα για το Linkedln). Αλλά φρόντισε η φωτογραφία που έχεις στα προφίλ σου στα social media να έχουν είτε μια πιο καλλιτεχνική ή επαγγελματική αισθητική που όμως να σε εκφράζει!

Κρατούν τα προφίλ τους… «καθαρά»

Ναι, ξέρω. Είναι της μόδας να ανεβάζεις τις… τρέλες που έκανες το προηγούμενο βράδυ με τους φίλους σου και τα ποτά που ήπιατε κτλ. Προσπάθησε όμως, από τώρα να διατηρήσεις τα προφίλ σου πιο… «καθαρά» από τέτοια post ή τουλάχιστον, κράτα τα αυτά για τα Stories σου στο Instagram και το Snapchat που μένουν στο προφίλ σου για 24 ώρες μόνο. Για τα πιο «μόνιμα» posts, φρόντισε να διατηρείς ένα πιο… συγκρατημένο προφίλ!