6 tips για να βγάλεις φωτογραφίες σαν σωστός pro!


Οκέι, όλοι μπορούν να βγάλουν μια selfie φωτογραφία. Μέχρι και οι γονείς σου, αν χρειαστεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουν και καλές selfies. Και πώς κάποιος τελοσπάντων βγάζει μια καλή selfie; Δηλαδή εντάξει, για τις γυναίκες τα βασικά είναι να έχει φτιαγμένα τα μαλλιά της, να έχει κάνει practice το χαμόγελο της, και άλλα τέτοια «τεχνικά» θέματα. Παρόλα αυτά, μια καλή «σκηνική παρουσία» δεν αρκεί για να βγει η τέλεια φωτογραφία. Όλα παίζουν ρόλο. Τα ρούχα, το background, το φως. Όλα πρέπει να συνωμοτήσουν τελικά, για να βγει αυτή η τέλεια selfie που όλοι επιθυμούμε.

Εντάξει, να σου πω κάτι, μπορώ και με σιγουριά και εγώ να σου πω ότι υπερβάλλω λιγάκι. Ναι, είναι όλα θέμα στιγμής, αλλά τεχνικά να το πάρεις, μπορείς να τραβάς τις τέλειες selfie φωτογραφίες, όποτε θέλεις εσύ. Δεν χρειάζεται να «σκάσει» τέλεια το φως δηλαδή ή να είναι τέλειο το look σου για να το πετύχεις αυτό.

Όλα γίνονται όταν γνωρίζεις τα σωστά τρικ και tips! Και αυτά, είναι τα παρακάτω…

#1. Βρες τον σωστό εξοπλισμό. Μια καλή κάμερα και τα αξεσουάρ της (βλ. τρίποδο), πάντα βοηθούν την κατάσταση.

#2. Βρες την καλή πλευρά σου. Όλοι έχουμε ένα προφίλ που είναι καλύτερο από το άλλο. Όλοι!

#3. Βρες την σωστή γωνία. Μην το θεωρείς «κλεψιά» αυτό, γιατί ισχύει. Η σωστή γωνία θα αναδείξει και το πρόσωπο και ό,τι άλλο τραβάς, πολύ καλύτερα!

#4. Δώσε βάση στο φως. Κάτσε στο κατάλληλο σημείο που «πέφτει» καλύτερα το φως. Μια καλοφωτισμένη φωτογραφία είναι η… μισή αρχοντιά!

#5. Να είσαι έτοιμος για editing. Μια τέλεια φωτογραφία θέλει πάντα λίγο editing για να γίνει τέλεια. Οπότε κάνε crop, ίσιωσε την φωτογραφία, παίξε με το contrast και κάνε τελοσπάντων ότι χρειάζεται για να βγει άψογη!

#6. Παίξε με τα φίλτρα. Αν χρειάζεται πάντα. Γιατί αν έχεις δώσει βάση στο tip no.4, τότε ίσως και να μην το χρειαστείς καθόλου! Αλλά το σωστό φίλτρο θα δώσει σίγουρα μερικούς πόντους παραπάνω στην φωτογραφία σου!