Απανταχού gamers ετοιμαστείτε για νέες, συναρπαστικές εμπειρίες και βραβεία δεκάδων χιλιάδων ευρώ...


Για εμάς στο Platform (και όχι μόνο), το GameAthlon, powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ, είναι η κορυφαία gaming και esports διοργάνωση και το αποδεικνύει κάθε χρονιά. Τόσο η άριστη οργάνωση, όσο και ο αριθμός των επισκεπτών (περισσότεροι από 10.000), αλλά και ο αριθμός των συμμετοχών των αθλητών (1.476 συμμετοχές αθλητών σε πάνω από 2.000 παράλληλα sessions), φέτος, δικαιολογούν και συντηρούν επάξια αυτό τον χαρακτηρισμό. 

Πήγαμε και σου γράφουμε τις εντυπώσεις μας

gameathlon_02.jpgΤο Σάββατο, από το πρωί, και την Κυριακή, από το απόγευμα και μετά (λόγω των τελικών), ο κόσμος ήταν πολύς (και κάθε ηλικίας) και η αίσθηση που είχαμε ήταν ότι βρισκόμαστε σε μια γιορτή, αυτή του gaming. Αυτό που δεν μπορούν να δείξουν οι αριθμοί, άλλωστε, είναι η συναρπαστική εμπειρία της συμμετοχής στα τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν στο 5ο κατά σειρά GameAthlon, στο γήπεδο Tae Kwon Do.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε γύρω από τα gaming tournaments. Άλλωστε κατεξοχήν σ' αυτή την εκδήλωση πρωταγωνιστούν τα multiplayer games και τα e-sports, χωρίς να λείπουν φυσικά και άλλες κατηγορίες gaming. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν τουρνουά σε: LoL, Injustice 2, FIFA, Hearthstone, Counter-Strike:GO, Tekken 7, Mortal Kombat X, Clash Royale, Overwatch, Street Fighter V με τον ΓΕΡΜΑΝΟ να δίνει στους διακριθέντες πλούσια δώρα. Παράλληλα, οι νικητές του GameAthlon κέρδισαν μία θέση στο eGaming, το μεγαλύτερο e-sports event στα Βαλκάνια που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο (9-17/9) και φιλοξενεί περισσότερους από 100.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Περισσότερα γι' αυτό θα διαβάσεις στη συνέχεια.

gameathlon_03.jpg

Τις εντυπώσεις (μας) κέρδισαν και οι celebrities του community που παρευρέθηκαν, όπως οι youtubers: CaptainPanez, HackPixelz, ZOK, LadyChristie, Easy Purple, οι comic artists, αλλά και οι παράλληλες δράσεις, όπως ο διαγωνισμός cosplayers, τα 3D avatars στο booth ΓΕΡΜΑΝΟΣ και οι retro κονσόλες.
 
gameathlon_04.jpg


Η συνέχεια 

Η σεζόν για τους gamers συνεχίζει με τα tournaments The League τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι συμμετέχοντες του πρωταθλήματος αγωνίζονται online στα League of Legends, Hearthstone και Counter-Strike:GO, αλλά και σε LAN tournaments σε επιλεγμένα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα για τα παιχνίδια FIFA, Pro Evolution Soccer, NBA2K και Tekken 7.

Το μεγαλύτερο gaming event των Βαλκανίων γίνεται στη ΔΕΘ!

Αν έχεις βρεθεί στο e-Gaming, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν χρειάζεται να σου πούμε και πολλά. Το ταξιδάκι στη Θεσσαλονίκη για την ομάδα του Platform έχει γίνει θεσμός: για τη φάση, τους γνωστούς από το community, για να δεις αποκλειστικούς νέους τίτλους, να θυμηθείς παλιότερους και να πάρεις μέρος σε διαδραστικές δραστηριότητες καθημερινά. Αυτά που αξίζει να σημειώσουμε για να σε "ψήσουμε" είναι καταρχάς το μέγεθος (3.500 τ.μ.), το εύρος (κλασικό και σύγχρονο gaming), τα panels με αγαπημένα πρόσωπα του community και τα happenings. Καθημερινά υπάρχουν τουρνουά, διαγωνισμοί, εκθέσεις, αγώνες και stage action με ομιλίες εκπαιδευτικές αλλά και από εκπροσώπους του community και του gaming industry. Με μεγάλη υπερηφάνεια μπορούμε να πούμε ότι είναι το μεγαλύτερο gaming event των Βαλκανίων και ότι τα έχει τα πάντα. Θα δεις την έκθεση τεχνολογιας/gaming και από 150+ κονσόλες συν 150+ υπολογιστές για eSports. Ετοιμάσου για ταυτόχρονο gaming από τουλάχιστον 500 άτομα.

Το eGaming, powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ, διοργανώνεται στα πλαίσια της ΔΕΘ τα τελευταία 5 χρόνια, διαρκεί 9 ημέρες και είναι πλέον η πιο δημοφιλής ατραξιόν σε όλη την έκθεση. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός για την ευρύτερη περιοχή των βαλκανίων με συμμετοχή εταιριών από το εξωτερικό (RIOT, Ubisoft) καθώς και δημοσιογράφων και παικτών

Μερικά σημαντικά points για τα βραβεία του The League, αλλά και του e-Gaming, που πρέπει να γνωρίζεις

  • * Oι 6 κορυφαίες ομάδες του The League προκρίνονται απευθείας στους Top 8. Ανοικτά προκριματικά θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο. 
     
  • * Oι διαγωνιζόμενοι διεκδικούν βραβεία της διοργάνωσης The League - συνολικά στο The League, τα βραβεία ανέρχονται σε €30.000, ενώ στο eGaming, συμπεριλαμβανομένων των επάθλων για τα υπόλοιπα τουρνουά και των δώρων, συνολικά €20.000 είναι αυτά που θα μοιραστούν. 
     
  • * Η ποικιλία των παιχνιδιών στα οποία διαγωνίζονται οι συμμετέχοντες σε συνδυασμό με το μέγεθος των βραβείων αυτών, κάνουν το The League, το μεγαλύτερο οργανωμένο πρωτάθλημα e-sports στην Ελλάδα. 

Δεν χρειάζεται να σου πούμε περισσότερα, τα λέμε εκεί, ή και έξω το βράδυ... Η εκδρομή οργανώνεται από τώρα!

Φωτογραφίες: GameAthlon