Οι πολιτικές εξελίξεις είναι πολύ σημαντικές για να τις αφήσεις μόνο στα χέρια των πολιτικών.


Πιστεύω ότι ξέρεις καλά πώς έχουν τα πράγματα στον κόσμο μας τελευταία. Με μερικές από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου να ηγούνται από τα λάθος πρόσωπα, αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για να βγεις στους δρόμους.

Τα πράγματα έχουν αρχίσει να έχουν μια οπισθοδρομική εξέλιξη, σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο. Ο λεγόμενος “old school” ρατσισμός, σεξισμός, διαφθορά, τρομοκρατία κτλ. έχει επιστρέψει, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι πόλεμοι να συνεχίζονται, να ξεκινούν, επιμένοντας να καταστρέφουν πόλεις και κυρίως ζωές.

Τα καλά νέα μέσα απ’ όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι κόσμος, σε αυτές τις κρίσιμες καταστάσεις έχει την τάση να συσπειρώνεται. Μέσα από αυτό υπάρχει ένα κλίμα ενότητας και μεγάλοι-μικροί έχουν την διάθεση να παλέψουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένα καλύτερο μέλλον –όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό.

Αν λοιπόν, υπάρχει μια εποχή που πρέπει να επαναστατήσεις, τότε είναι αυτή. Από τα πιο major γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, καθημερινά, μέχρι και τα πιο «μικρά» (χαμηλοί μισθοί, κακές εργασιακές συνθήκες) είναι σημαντικό να είσαι ενημερωμένος για την κατάσταση γύρω σου και κυρίως να αναλάβεις δράση.

Υπάρχει λοιπόν, λόγος να επαναστατήσεις και να βγεις στους δρόμους για μια καλύτερη δική σου καθημερινότητα. Παρόλα αυτά, ότι κάνεις, κάν’το ειρηνικά και με σκοπό. Είναι σημαντικό λοιπόν, να έχεις στο νου στου τα εξής:

Θύμωσε

Συνήθως ο θυμός ξεκινάει με ένα θέμα το οποίο σε απασχολεί ή για το οποίο νοιάζεσαι. Αξιοποίησε αυτό τον θυμό παραγωγικά ώστε να λάβεις δράση και να βρεις το κίνητρο για να αλλάξεις την κατάσταση.

Συσπειρώσου

Κινητοποιήσου αρχικά εσύ και έπειτα κινητοποίησε και τους ανθρώπους γύρω σου. Έχοντας σωστά επιχειρήματα και όντας σωστά ενημερωμένος, μπορείς να παρακινήσεις και τα υπόλοιπα άτομα γύρω σου. Όσο πιο πολλοί, τόσο και πιο δυνατοί.

Βρες τον στόχο σου και μείνε πιστός σε αυτόν

Είναι σημαντικό να είσαι «συγκεκριμένος». Να είσαι επαναστάτης με αιτία. Οκέι, υπάρχουν πολλά πράγματα που σε απασχολούν. Η κλιματική αλλαγή, ο ρατσισμός, η κατάσταση στην δουλειά κτλ. Είναι σημαντικό όμως να ξέρεις γιατί «παλεύεις». Αν θέλεις να σχηματίσεις μια οργάνωση, τότε βρες τον στόχο και το σκοπό αυτής της οργάνωσης και κάνε focus σε αυτά. Μόνο τότε θα μπορείς να έχεις και αποτελέσματα!

Ποιος έχει την δύναμη;

Δεν είναι μόνο η ενημέρωση το θέμα. Είναι και το να μπορείς να παίρνεις αποφάσεις τις ώρες κρίσης. Πρέπει να ξέρεις πώς θα αντιμετωπίσεις και θα προσεγγίσεις τα πρόσωπα αυτά που γνωρίζεις ότι έχουν την δύναμη (δυνατότητα) να προσφέρουν την αλλαγή που επιθυμείς. Βρες ποιος έχει την «εξουσία» και τότε μπορείς να σκεφτείς πώς μπορείς να βοηθήσεις για να αλλάξεις την κατάσταση.

Ανάλαβε δράση και στόχευε ψηλά

Για να πάρεις δράση, πρέπει να έχεις πρώτα, όλα τα παραπάνω. Να έχεις επιχειρήματα και τον λόγο που θέλεις να αλλάξεις κάτι στην κοινότητά σου, τον εργασιακό σου χώρο, ό,τι είναι αυτό. Είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος, συγκεντρωμένος και ήρεμος όταν αναλαμβάνεις δράση και ειδικά όταν δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε αυτό που προσπαθείς να κάνεις, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι. Έχει υπομονή και να θυμάσαι ότι η αλλαγή δεν γίνεται μέσα σε μια βραδιά. Και φυσικά, σε καμία περίπτωση, δεν είναι η λύση η βία, ακόμα και τις στιγμές εκείνες που νιώθεις απογοητευμένος.