Η «ακτινογραφία» της σχέσης των millennials με το smartphone τους. 


Μήπως έχεις πάθει εξάρτηση από το smartphone σου; Αυτήν την ερώτηση προσπάθησε να απαντήσει η έρευνα της B2X σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν νέοι από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ινδία και τη Βραζιλία, οι μισοί millennials ασχολούνται τουλάχιστον 3 ώρες με το κινητό τους καθημερινά, ενώ το 25% δηλώνει ότι ξοδεύει πάνω από 5 ώρες. 

Ακόμα και αν δεν είσαι ο 1 στους 4 που σύμφωνα με την έρευνα κοιτάει πάνω από 100 φορές την ημέρα το κινητό του, ίσως θα πρέπει να αναλογιστείς μέχρι που θα έφτανες για χάρη του smartphone σου, διαβάζοντας τις, το λιγότερο, ενδιαφέρουσες απαντήσεις που δόθηκαν στην ερώτηση για ποιο αντάλλαγμα θα δεχόσουν να το αποχωριστείς για ένα μόλις μήνα. 

Τι 10% αύξηση στο μισθό τους πρότειναν, τι μία επιπλέον εβδομάδα άδειας, τι 1.000 δολάρια μετρητά. Πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες διάλεξαν το κινητό τους, όπως έκανε το 28% ακόμα και όταν το αντάλλαγμα ήταν ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στον ιδανικό τους προορισμό. 

Κάπου εκεί μάλλον ξέφυγε το πράγμα, αφού οι περισσότεροι είπαν ότι θα προτιμούσαν να αποχωριστούν την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τα γλυκά, τα κατοικίδιά τους, ακόμα και το σεξ για μία εβδομάδα παρά το κινητό τους. 

Αντίθετα, το 32% είπε ότι θα προτιμούσε να τρέχει υποχρεωτικά μία ώρα καθημερινά προκειμένου να μην στερηθεί το κινητό του για ένα χρόνο, το 18% θα ξύριζε το κεφάλι του και το 4% (που ίσως χρειαστεί επαγγελματική βοήθεια στο μέλλον…) θα έμπαινε φυλακή για ένα μήνα προκειμένου να μην στερηθεί το smartphone. 

Οι απαντήσεις βέβαια δεν θα έπρεπε να προκαλούν έκπληξη όταν η συντριπτική πλειοψηφία αποκαλύπτει ότι θέλει συνέχεια να έχει το κινητό σε απόσταση…χεριού, με το 25% να παραδέχεται ότι το κρατάει ακόμα και στον ύπνο. 

Μήπως ήρθε η ώρα να αναλογιστείς κι εσύ αν η σχέση σου με το κινητό σου «παραέχει» γίνει στενή;