Αλλά όχι εκεί που περιμέναμε…


Αρκετοί χρήστες του Facebook είχαν ζητήσει από την εταιρεία την επιλογή “Dislike” στις αναρτήσεις, ωστόσο το συγκεκριμένο κουμπί δεν προστέθηκε ποτέ. Αντ’ αυτού, το «θυμωμένο» emoji, στα κουμπιά αντίδρασης που εισήγαγε το δημοφιλές μέσο πριν από περίπου ένα χρόνο, κάλυψε τρόπον τινά την επιθυμία μιας μεγάλης μερίδας χρηστών για να μπορούν να εκφράζουν χωρίς λόγια τη δυσαρέσκειά τους. Στο μεταξύ, η επιλογή του Dislike button  παρέμενε ευσεβής πόθος.

Πρόσφατα, όμως, μετά από δοκιμές, συζητήσεις και αναβαθμίσεις, το Facebook Messenger άρχισε να εμφανίζει ήδη την επιλογή του Dislike button σε ορισμένους χρήστες, σαν γρήγορη απάντηση σε κάποιο μήνυμα. Το Facebook επιβεβαίωσε το νέο χαρακτηριστικό αναφέροντας: «Πάντα δοκιμάζουμε νέους τρόπους για να γίνει το Messenger πιο διασκεδαστικό. Πρόκειται για μια μικρή δοκιμή, όπου επιτρέψαμε στους χρήστες να μοιραστούν ένα emoji που αντιπροσωπεύει καλύτερα το πως νιώθουν για το μήνυμα που έλαβαν».

dislike750.jpg Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν, το Facebook είχε δηλώσει πως δεν σκοπεύει να εντάξει το διαβόητο κουμπί στις επιλογές αντιδράσεων, καθώς δεν θέλουν να φέρουν ένα επιπλέον κλίμα αρνητικότητας στη σελίδα τους. Κυρίως, η εταιρεία προτίμησε να αποφύγει τη χρήση του Dislike από τον φόβο της έντονης αποδοκιμασίας από τους χρήστες προς διαφημίσεις ή άλλες αναρτήσεις που φέρνουν έσοδα στην εταιρεία.

Τώρα, όμως, με την πιθανή προσθήκη του αρνητικού συμβόλου δίπλα στο θετικό αντίστοιχό του, το Facebook διατείνεται πως αντιμετωπίζει τα εν λόγω κουμπιά περισσότερο ως ένα «όχι-ναι» παρά ως ένα «δε μ' αρέσει-μ' αρέσει».

Σύμφωνα, με το TechCrunch, προς το παρόν το Dislike button είναι διαθέσιμο μόνο στο Messenger, προκειμένου οι υπεύθυνοι του Facebook να διερευνήσουν τη χρηστικότητά του και την αποδοχή του από τον κόσμο. Βεβαίως, ενδέχεται αυτή να είναι η αρχή για να δούμε το Dislike button και στη σελίδα, εκτός από το Messenger!