(Γιατί ωραίο το Candy Crash στο κινητό φίλε μου, αλλά το να παίζεις φιδάκι το 2017 με το θρυλικό κινητό της Nokia είναι η απόλυτη ωδή στη retromania!)


Έμεινε στην ιστορία ως το «πιο ανθεκτικό κινητό του κόσμου» και τώρα ξαναβγαίνει στην αγορά σε βελτιωμένη έκδοση! Ο λόγος για το μοντέλο 3310 του Nokia brand, το οποίο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το κλασικό πλέον κινητό τηλέφωνο που παραμένει μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για την αντοχή, την αξιοπιστία και την αυτονομία του. Το τηλέφωνο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2000 πούλησε εκείνο το διάστημα περισσότερα από 100 εκατ. τεμάχια.

Η νέα βελτιωμένη έκδοση έρχεται σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μια μοντέρνα συσκευή που θα έχει όμως τα χαρακτηριστικά της παλιάς- θα είναι σχεδόν άφθαρτη και, επίσης βασικό, θα έχει μεγάλης διάρκειας μπαταρία. Σύμφωνα με την εταιρία HMD, που έχει τα δικαιώματα χρήσης του Nokia brand, το καινούργιο Nokia 3310 θα είναι feature phone και όχι smartphone, και η τιμή του  υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπερνά τα 59 ευρώ. Προς το παρόν δεν έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τα γενικά χαρακτηριστικά του, αλλά το θρυλικό του παρελθόν αναμένεται να το καταστήσει τουλάχιστον σε απόλυτο γκάτζετ για τους λάτρεις του retro gaming. Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στο πλαίσιο του Mobile World Congress που θα γίνει στη Βαρκελώνη.

nokia750.jpg

Η Nokia προσπάθησε πολύ να κατακτήσει την αγορά των smartphones αλλά δεν τα κατάφερε, καταλήγοντας τελικά να πωληθεί στην Microsoft. Έκτοτε έχει επικεντρωθεί στο να φτιάχνει επανεκδόσεις παλαιότερων μοντέλων της, όπως το Nokia 215 που κοστίζει 29 δολάρια και έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας με αναμονή 29 ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, εάν κάποιος θέλει να αγοράσει το αυθεντικό, παραδοσιακό Nokia 3310, είναι ακόμη διαθέσιμο στο Amazon και το eBay με τιμές που ξεκινούν από τα 22 δολάρια περίπου.