Η νέα έκδοση φέρνει Instant Video Messages, Gifs και νέα emoticons .


Η νέα έκδοση του Viber, που κυκλοφόρησε προ ημερών και είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και iOS, φέρνει πολλές χρήσιμες αναβαθμίσεις και νέες λειτουργίες. Η ανανεωμένη δημοφιλής εφαρμογή για δωρεάν ανταλλαγή μηνυμάτων περιλαμβάνει πλέον την υπηρεσία instant video messages (άμεσα βίντεο-μηνύματα), νέες επεκτάσεις chat που θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες τρίτων όπως είναι η Wikipedia και το Giphy, καθώς και επανασχεδιασμένα και ακόμη πιο ευφάνταστα emoticons.

viber750.jpg Αναλυτικότερα, οι χρήστες του Viber μπορούν τώρα να απολαμβάνουν:

Instant Video Messages

Το νέο χαρακτηριστικό είναι ενσωματωμένο στο παράθυρο συνομιλίας. Πατώντας παρατεταμένα το νέο κουμπί της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να εγγράψουν ένα βίντεο-μήνυμα και να το μοιραστούν άμεσα με τους φίλους τους. Τα instant video messages έχουν μέγιστη διάρκεια τα 30 δευτερόλεπτα και θα εμφανίζονται σε στρογγυλή μορφή στην οθόνη της εφαρμογής.

Επεκτάσεις Chat

Η νέα έκδοση δίνει επιπλέον τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες τρίτων, απευθείας μέσα από την εφαρμογή. Αρχικά, υποστηρίζει άμεση σύνδεση με το Giphy, τη Wikipedia και το TheMovieDB. Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, αργότερα θα προστεθούν επιπλέον χαρακτηριστικά. Για την πρόσβαση, οι χρήστες θα πατούν το κουμπί «@» για να επιλέξουν την υπηρεσία που επιθυμούν. Με τον ίδιο τρόπο, πληκτρολογώντας «@stickers» ή –για μεγαλύτερη ευκολία- πατώντας απλώς το σύμβολο «@», θα μπορούν να αναζητούν εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα τους stickers, μέσα από την συλλογή αυτοκόλλητων του Viber.

Επανασχεδιασμός emoticons

Το chat και η χρήση των emoticons είναι πλέον απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, καθώς διευκολύνουν την επικοινωνία μας και την κάνουν πολύ πιο διασκεδαστική. Εύλογα, λοιπόν, ανάμεσα στις βελτιώσεις που εισήγαγε το Viber, είναι και ο επανασχεδιασμός της συλλογής των emoticons, τα οποία ακολουθούν το τεχνολογικό ύφος «flat design», δίνοντας την αίσθηση ότι ξεπετάγονται από την οθόνη κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας με τους φίλους μας!